Mainokset asusteissa

Kaikissa ISU:n mestaruuskilpailuissa sekä kaikissa muissa ISU:n alaisissa pika- ja short track -luistelukilpailuissa tulee toimitsijoiden, valmentajien, avustavien henkilöiden sekä saman maajoukkueen kilpailijoiden käyttää yhdenmukaista kilpailuasua, joka selvästi tuo esille heidän edustamansa maan. Jäsenmaiden tulee hyväksyttää malli ISU:lla.

Toimitsijoilla, valmentajilla ja avustavilla henkilöillä sekä luistelijoilla saa olla vaatetuksessaan ja/tai teknisissä välineissään arvostettuja tuotemerkkejä (paitsi tupakka- ja alkoholimerkkejä) kilpailualueella, televisiohaastattelualueella ja palkintojenjakotilaisuudessa seuraavasti:

i) Koko mainosmerkintöjen maksimipinta-alue ei saa ylittää yhteensä 650 cm². Mainosmerkintöjen maksimimäärä ylävartalossa (vyötärön yläpuoli) on kuusi ja alavartalossa (vyötärön alapuoli) kaksi. Tuotemerkkien tulee olla arvostettuja.

Käsivarsissa ei saa olla mitään mainosmerkintöjä.

Yhden mainoksen maksimipinta-ala ylävartalossa on 45 cm² (ja 30 cm² hupussa).
Yhden mainoksen maksimipinta-ala alavartalossa on 250 cm².

ii) Alla mainittuja valmistajan tuotemerkkejä lukuun ottamatta muita mainosmerkintöjä ei saa olla teknisissä välineissä kuten luistimissa/kengissä, laseissa, tai hanskoissa.

Yksi valmistajan tuotemerkki saa näkyä jokaisessa välineessä sekä vaatekappaleessa (luistelupuku käsitetään kahdeksi vaatekappaleeksi; yläosa on yksi kappale ja alaosa yksi). Luistimissa on neljä osaa: kahdet kengät ja kahdet terät. Merkki saa tuoda esiin normaalia kaupallista toimintaa, mutta saa olla kooltaan enintään 20 cm²/väline.

iii) Varmistaakseen säännön noudattamisen on ISU:n jäsenmaiden kansallisen liiton yksinoikeus ja velvollisuus päättää mallista, ilman mitään mainoskuvioita tai tuotemerkkejä, ja saman maajoukkueen kilpailijoiden ja toimitsijoiden, valmentajien sekä avustavien henkilöiden vaatteiden mainosmerkinnöistä. On suositeltavaa, että jäsenliitot harkitsevat urheilijoiden ja henkilökunnan mainosten käyttämistä.

v) Kun tuotemerkkejä ja mainoksia käytetään, ne voidaan toimitsijoiden luvalla mitata.

vi) Luistelijoiden kilpailu- ja lämmittelyasuissa täytyy lukea maan nimi tai sen ISU:n virallinen lyhenne (kirjaimet saavat olla maksimissaan 15 cm korkeita). Pikaluistelussa maan nimi tai lyhennys tulee olla selässä.