Short Track

Short Track -luistelu on yksi Kansainvälisen Luisteluliiton (ISU) tunnustamasta kolmesta päälajista pika- ja taitoluistelun lisäksi. Laji on myös olympialaji ja nauttii suurta suosiota erityisesti Kaukoidässä ja Pohjois-Amerikassa. Short Track tunnetaan toiselta nimeltään lyhyen radan pikaluisteluna tai kaukalopikaluisteluna.

Short Track -luistelua voi hyvin harrastaa kaikilla luistinradoilla, kaukaloissa tai vaikkapa järven jäällä. Radan lyhyyden vuoksi se soveltuu myös pienille piha- ja puistoradoille. Normaalit hokkarit tai taitoluistimet sopivat hyvin harrastuksen aloittamiseen

Short Track -luistelun aktivoimiseksi Suomessa, Olympiakomitea ja Luisteluliitto ovat perustaneet Short Track -projektin. Projektin puitteissa Luisteluliitolla on mahdollisuus tarjota ohjattuja lajikokeiluija Short Track luistimilla. Projektin tavoite on tehdä lajia tunnetuksi Suomessa, pidemmällä aikajänteellä perustaa seuroihin Short Trackin valmennusryhmiä ja juurruttaa laji jäähallien vakiokäyttäjiksi. Jos innostuit kokeilemaan, olethan yhteydessä liiton toimistoon!