Sauvarullaluistelun säännöt

Suomen Luisteluliitto vastaa sauvarullaluistelun kilpailusäännöistä Suomessa. Säännöt ja muutokset säännöissä vahvistaa liittokokous.Kilparullaluisteluvaliokunta vuosittain tarkistaa isot linjat ja valitsee SM-kisapaikan.

Sarjat
Naiset ja miehet yleinen sarja

Matka ja reitti
Maratonmatka, pituus 35 – 45km, reitti mahdollisimman vaihteleva. Reitti on oltava valvottu ja asianmukainen sauvarullaluistelukilpailuun. Maali ylämäkeen.

Kilpailujärjestelyt
Kärjellä on oltava johtoajoneuvona moottoripyörä tai auto. Naisten kärjellä tai pääjoukolla riittää esim. pillillä ja järjestäjän turvaliiveillä varustettu kilpapyöräilijä. (Huom! Voidaan poistaa jos rata on suljetulla alueella, kuten esim. moottoriradalla)Kilpailun johtajan sana on laki. Hänen johdollaan sääntöjä voidaan soveltaa olosuhteisiin nähden, kilpailuhengen mukaisesti.

Välineet
Jalassa oltava rullaluistimet (tyypillä ei merkitystä), kädessä oltava sauvat sauvomista varten koko matkan.
Sauvojen pituudella ei ole väliä, mutta ne on oltava sauvomista varten). Luistimet voivat olla 3-5 pyöräiset ja jarrut ovat sallittuja. Luistimen renkaiden koko voi olla maksimissaasn 110mm.

Tulokset
Voittaja on luistelija, joka ensimmäisenä ylittää maalilinjan. Kilpailussa jaetaan viralliset SM-mitalit. SM-arvo toteutuu vain, jos lähtöviivalla vähintään 3 kilpailijaa/sarja.