SM-ratakisassa tupla- ja triplamestareita

Turun mitalirohmuja olivat Teemu Ylänen (HTL), Sinna Varjonen (TuUL) ja Vilmer Vesanto (HTL).

Rullaluistelun SM-ratakisat kilpailtiin puuskaisessa tuulessa Kupittaan matoradalla Turussa. Radalla urakoitiinkin kunnolla, kun saman päivän aikana kisattiin myös Junnu Cupin osakilpailu. Helsingin HTL oli erityisen hyvin edustettuna kaikissa sarjoissa, mutta kilpailijoita oli Turun ja Helsingin lisäksi myös Seinäjoelta, Kristiinankaupungista ja Tampereelta.

Miesten yleisessä SM-sarjassa Teemu Ylänen (HTL) piti kovinta vauhtia yllä lyhyemmillä matkoilla ja nappasi mukaansa 200m ja 1500m Suomen mestaruudet. Ylänen yllätettiin vain pistekisassa, jossa nuorempien haastajien fiksu yhteistaktiikka puri 10 000 metrin matkalla. Pistekisan mestaruus meni hämeenlinnaan, kun Jani Virtanen (HTL) vei komealla ja pitkällä irtiotollaan voiton 35 pisteellä. Kolmanneksi taisteli hienosti HTL:n Jani Suihkonen (9p).

Nuorten luistelijoiden vahvimpia olivat TuUL Sinna Varjonen ja HTL:n Vilmer Vesanto. Sinna Varjonen vei kultamitalit kaikilla kolmella luistelemillaan matkoilla, Vesanto taas nappasi mestaruudet P15 sarjassa 200m ja 3000m matkoilla.

Katso SM-ratakisan tulokset >>

Katso Junnu Cupin tulokset >>