Elma Setälä ja Juuso Lehtonen 1500 metrin Suomen mestareiksi

Pikaluistelun SM-kilpailujen kolmantena kilpailupäivänä luisteltiin yleisen sarjan 1500 metriä ja Team Sprint sekä nuorten SM-kilpailujen kaksi viimeistä kilpailumatkaa. Lisäksi kansallisissa sarjoissa sekä nuoret, että Master-sarjat luistelivat 1500 metriä. Lämmin sää ja aurinko olivat tehdä tepposet jäälle ja jäätä kunnostettiin kenttähenkilökunnan toimesta parhaalla mahdollisella tavalla, jolloin kilpailut päästiin viemään loppuun asti.

1500 metrillä Seinäjoen Urheilijoiden Juuso Lehtonen voitti miesten Suomen mestaruuden ajalla 2.02,14. 500 metrin ja 1000 metrin mestaruudet voittanut Helsingin Luistinkiitäjien Tuukka Suomalainen oli toinen, ajalla 2.12,02 ja hänen seurakaverinsa Max Kokko kolmas, ajalla 2.16,46. Naisten sarjassa Porin Pyrinnön Elma Setälä voitti Suomen mestaruuden ajalla 2.42,28, ennen toiseksi sijoittunutta Valkeakosken Hakan Outi Pinomäkeä, ajalla 2.49,15.

Nuorten SM-kilpailuissa ratkottiin paremmuus neljän matkan yhteispistekilpailussa, jossa A-pojat kilpailivat sunnuntaina 1000 ja 5000 metriä ja B-juniorit 1000 ja 3000 metriä. A-pojissa avauspäivän jälkeen kärjessä ollut Seinäjoen Urheilijoiden Luka Rintala oli nopein päivän molemmilla matkoilla ja voitti Suomen mestaruuden pistein 177,293. Toiseksi sijoittui Oulun Tarmon Jeremias Heikkinen ja kolmanneksi Kristian Heikkinen.

B-tyttöjen kilpailussa ei järjestys myöskään muuttunut lauantain jälkeen ja molemmat kilpailumatkat olivat koko sarjalla erittäin tasaväkinen. Helsingin Luistinkiitäjien Ida Holopainen voitti Suomen mestaruuden pistein 206,440. Toiseksi sijoittui Porin Pyrinnön Milla Isokorpi ja kolmanneksi Helsingin Luistinkiitäjien Henna Honkio. B-pojissa käytiin niin ikään tasainen mittelö, mutta Eeka Rintala (Seinäjoen Urheilijat) voitti Suomen mestaruuden lopulta turvallisella marginaalilla, pistein 185,968. Toiseksi sijoittui Helsingin Luistinkiitäjien Hemmo Hannula ja kolmanneksi Seinäjoen Urheilijoiden Veikka Mukkala.

Henkilökohtaisten kilpailumatkojen jälkeen tuomaristo kokoontui arvioimaan mahdollisuuksia kilpailujen jatkamiseen, koska jää oli auringonpaisteessa ja plus-asteissa paikoin niin pehmeä. Kenttähenkilökunta sai, kuin saikin jään kuntoon ja myös seurajoukkueiden Team Sprint päästiin kilpailemaan.

Naisten kilpailuissa Helsingin Luistinkiitäjien joukkue (Unna Muhonen, Ida Holopainen, Villiina Suomalainen) voitti Suomen mestaruuden ajalla 1.50,36. Porin Pyrinnön joukkue (Iiris Vuorisalo, Milla Isokorpi, Elma Setälä) jäi voittajista vain hieman yli kaksi sekuntia ja voittivat SM-hopeaa ajalla 1.50,62.

Miesten Team Sprint oli jännitysnäytelmä loppuun asti, sillä viimeisesä parissa kilpailleet Seinäjoen Urheilijoiden 1. joukkue ja Helsingin Luistinkiitäjien joukkue taittoivat lähes tasatahtia koko matkan, Seinäjoen ollessa lopulta vain kuusi kymmenystä nopeampi. Seinäjoelle siis Suomen mestaruus joukkueella Sampsa Santtila, Luka Rintala ja Juuso Lehtonen. Helsingin joukkueessa luistelivat Hemmo Hannula, Max Kokko ja Tuukka Suomalainen. Valkeakosken Haka, joukkueella Joonas Salminen, Mika Siren, Juho Vaittinen, sijoittuivat kolmanneksi SM-pronssin arvoisesti. Neljäs oli Porin Pyrintö ja viides Seinäjoen 2. joukkue.