Laura Kivioja ja Tuukka Suomalainen myös 1000 metrin Suomen mestareiksi

Helsingin Oulunkylän tekojääradalla järjestettävissä pikaluistelun SM-kilpailuissa lauantaina kilpailtiin yleisessä sarjassa 1000 metrillä ja miesten Team Pursuitsissa sekä nuorten SM-kilpailujen kaksi ensimmäistä kilpailumatkaa.

Laura Kivioja (PoPy) voitti 500 metrin jatkoksi myös 1000 metrin Suomen mestaruuden ajalla 1.27,15, ennen toiseksi sijoittunutta Villiina Suomalaista (HLK), jonka loppuaika oli 1.39,33. SM-pronssille luisteli Elma Setälä (PoPy) ajalla 1.41,17.

Tuukka Suomalainen (HLK) ja Juuso Lehtonen (SU) kävivät tiukan kamppailun voitossa samassa parissa, mutta Tuukka Suomalainen kiri lopussa ohi ja Suomen mestaruuteen ajalla 1.17,08. Juuso Lehtoselle SM-hopeaa ajalla 1.17,38. SM-pronssille luisteli perjantain 500 metrillä hopeaa napannut Max Kokko (HLK) ajalla 1.24,52.

Miesten Team Pursuitissa kolmen luistelijan joukkue kilpaili 8-kierroksen kilpailussa paremmuudestaan. Voiton ja Suomen mestaruuden voitti Seinäjoen Urheilijoiden 1. joukkue Juuso Lehtonen, Luka Rintala ja Eeka Rintala, ajalla 4.57,25. SM-hopealle tuli Seinäjoen Urheilijoiden 2.joukkue Veikka Mukkala, Eemeli Lassila, Juha Santtila, ajalla 5.41,84 ja pronssille Porin Pyrinnön joukkue Christer Vuorisalo, Veikka Kaiku, Erik Vuorisalo, ajalla 5.48,65.

Nuorten SM-kilpailussa A- ja B-juniorit luistelivat neljän matkan yhteispistekilpailun kaksi ensimmäistä kilpailumatkaa. A-pojissa kilpailun kärjessä toiseen kilpailupäivään lähtee Seinäjoen Urheilijoiden Luka Rintala, viiden pisteen etumatkalla toisena olevaan Jeremias Heikkiseen (Oulun Tarmo). Kolmantena on Kristian Heikkinen (Oulun Tarmo) ja neljäntenä Sampsa Santtila (Seinäjoen Urheilijat)

B-tytöissä kärkipaikalta sunnuntain kilpailuun lähtee Helsingin Luistinkiitäjien Ida Holopainen, jolla on 1,9 pisteen johto toisena olevaan Porin Pyrinnön Milla Isokorpeen. Kolmantena on HLK:n Henna Honkio.

B-poikien yhteispistekilpailua johtaa Seinäjoen Urheilijoiden Eeka Rintala, joka oli ripein kahdella ensimmäisellä kilpailumatkalla. Toisena on Helsingin Luistinkiitäjien Hemmo Hannula ja kolmantena SU:n Veikka Mukkala.

SM-kilpailujen päätöspäivä käydään sunnuntaina kello 12.00 alkaen. Yleisessä sarjassa kilpaillaan 1500 metriä, naisten 5000 metriä sekä Team Sprint. Nuoret ratkaisevat Suomen mestaruudet, kun sunnuntaina luistellaan vielä 1000 ja 5000 metriä A-pojissa sekä 1000 ja 3000 metriä B-junioreissa.

2. SM-kilpailupäivän tulokset >>

Team Pursuitin tulokset >>

Nuorten SM-kilpailujen tulokset 1. kilpailupäivä >>

Sunnuntain kilpailuaikataulu >>

Sunnuntain parijärjestys >>

Team Sprintin parijärjestys >>