Laura Kivioja ja Tuukka Suomalainen 500 metrin Suomen mestareiksi

Pikaluistelun SM-kilpailut alkoivat perjantaina 500 ja 3000 metrin kilpailuilla. Lämpöasteista huolimatta Oulunkylän tekojäärata oli mainiossa kisakunnossa. Naisten sarjassa Porin Pyrinnön Laura Kivioja luisteli Suomen mestariksi ajalla 42,81, joka oli lähellä hänen omaa kotimaan ennätystään. SM-hopealle luisteli Helsingin Luistinkiitäjien Villiina Suomalainen, ajalla 46,64 ja SM-pronssille Porin Pyrinnön Elma Setälä, ajalla 50,05. Miesten sarjassa Helsingin Luistinkiitäjien Tuukka Suomalainen voitti Suomen mestaruuden ajalla 37,53, ennen toiseksi sijoittunutta seurakaveriaan Max Kokkoa, jonka loppuaika 38,23, oli sadasosan nopeampi, kuin SM-pronssille luistellutta Seinäjoen Urheilijoiden Juuso Lehtosta.

Naisten 3000 metrillä Laura Kivioja luisteli niin ikään Suomen mestariksi, ajalla 5.06,35. Toiseksi ja SM-hopealle sijoittui Elma Setälä, ajalla 5.42,67 ja SM-pronssille Valkeakosken Hakan Outi Pinomäki, ajalla 5.57,22.

Master M40-sarjassa 3000 metrin Suomen mestariksi luisteli Valkeakosken Hakan Mika Siren, ajalla 5.00,31. Toiseksi sijoitui Helsingin Työväen Luistelijoiden Vesa Mursu, ajalla 5.31,45 ja kolmanneksi Porin Pyrinnön Christer Vuorisalo, ajalla 5.37,62.

Master M60-sarjassa Valkeakosken Hakan Jyrki Hietanen voitti 3000 metrin Suomen mestaruuden, ajalla 5.33,26. Sarjassa SM-hopealle luisteli Valkeakosken Hakan Risto Jokela, ajalla 5.45,17.

Master M70-sarjassa 3000 metrillä nopein oli Seinäjoen Urheilijoiden Tapani Renko, joka voitti Suomen mestaruuden, ajalla 5.47,03. Oulun Tarmon Paavo Salonen oli toiseksi nopein, ajalla 6.00,91 ja kolmas Helsingin Luistinkiitäjien Heikki Töyrälä, ajalla 7.23,16.

Kilpailut jatkuvat lauantaina, jolloin vuorossa on SM-kilpailujen 1000 metriä ja miesten Team Pursuit, nuorten SM-kilpailujen 500 ja 1500 metriä sekä kansalliset kilpailut.