Hopealuistinfinaali Helsingissä

Pikaluistelijanuorten Hopealuistinfinaali järjestettiin 10.-11.2. Oulunkylän tekojääradalla, Helsingissä. Ikäluokkien mestaruuksista kilpailtiin E-, D- ja C-ikäluokissa. Pikkuradan (250 m) kilpailuformaatti oli uudistunut tälle kaudelle muotoon 300, 500, 300, 500 m, aiemmin käytössä olleen kolmen matkan yhteispistekilpailun sijaan. Ensimmäistä ja toista vuottaan isolla radalla (400 m) luistelleet D-juniorit kisasivat 500, 1000, 500, 1000 m -yhteispistekilpailussa ja vanhin Hopealuistinikäluokka, eli C-juniorit 500, 1000, 500, 1500 m.

E-tyttöjen sarjassa nähtiin dramatiikkaa, kun kärjen järjestys vaihteli lähes matkakohtaisesti kaatumisten myötä. Ensimmäisen päivän jälkeen kilpailun kärjessä ollut HLK:n Lea Sorvakko kaatui sunnuntain avausmatkalla ja putosi mitalikolmikon ulkopuolelle. Näin ollen KENSUn juniorit Jyväskylästä pääsivät pokkaamaan kolmoisvoiton Juliet Koukon johdolla, joka niin ikään kaatui lauantain 300 metrillä. Toiseksi sijoittui Ada Hänninen ja kolmanneksi Sofia Virtanen. E-pojissa käytiin tiukkaakin tiukempi kamppailu voitosta. Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ollut HLK:n Leo Huhtala piti pintansa ja nappasi voiton 0,037 pisteen erolla ennen seurakaveriinsa Jonatan Holmiin, joka otti matkavoitot toisena päivänä molemmilta kilpailumatkoilta. Konsta Ranta-Korpi täydensi HLK:n kolmoisvoiton tasaisen varmoilla suorituksilla.

D-sarjoissa kärkikolmikot eivät vaihtaneet enää toisena päivänä järjestystä. D-tytöissä voittajaksi luisteli Usva Muhonen (HLK). Toiseksi sijoittui SU:n Eveliina Hongisto ja kolmanneksi Helinä Wannas KENSUsta. D-pojissa Erik Vuorisalo (PoPy) oli nopein joka matkalla ja voitti ikäluokkansa mestaruuden ennen seurakaverian Mikael Janssonia, joka kävi tiukan kamppailun yhteispisteissä kolmanneksi sijoittuneen SU:n Peetu Mukkalan kanssa.

C-tytöissä nähtiin dramatiikkaa avausmatkalla, kun yhteispistekilpailua johtanut HLK:n Ida Holopainen kaatui ja vei mukanaan parinsa Milla Isokorven (PoPy). Holopainen koki valitettavan hylkäyksen ja Milla Isokorpi sai uusia luistelunsa. Isokorpi onnistui ja siirtyi yhteispistekilpailun kärkeen sekä oltuaan nopein 1500 metrin päätösmatkalla, voitti myös Hopealuistinmestaruuden. Porin Pyrinnön Iiris Vuorisalo oli toinen ja HLK:n Henna Honkio kolmas.

C-pojissa järjestys säilyi myös toisena päivänä ja ikäluokkansa mestariksi luisteli HLK:n Hemmo Hannula. Toiseksi sijoittui Veikka Mukkala (SU) ja kolmanneksi Veikka Kaiku (PoPy).

Seurojen välinen viestikilpailu käytiin jo kilpailujen avauspäivänä lauantaina, jossa voittajaksi luisteli Porin Pyrinnön 1. joukkue, kokoonpanolla Veikka Kaiku, Milla Isokorpi ja Iiris Vuorisalo. Hopealle sijoittuivat Helsingin Luistinkiitäjien 1. joukkue: Henna Honkio, Ida Holopainen ja Hemmo Hannula. Pronssimitalit pokkasivat Seinäjoen Urheilijat 1. joukkue: Veikka Mukkala, Otso Pollarinen ja Peetu Mukkala.