Suomalaiset Master-pikaluistelijat maailmalla

Kuulumisia suomalaisilta Master-luistelijoilta Italiasta Baselga di Pinesta, jossa järjestettiin 26.-27.1.2024 Masters Sprint Games.

Suomesta lähti Italiaan seitsemän henkinen joukkue keskiviikkona 24.1. Joukkuessa oli mukana Paavo Salonen, Seppo Saarinen, Outi Pinomäki, Mika Siren, Risto Jokela, Jyrki Hietanen ja Marja Sisso-Koriseva. Kerkesimme kolmen päivän ajan hakemaan tuntumaa Baselgan liukkaaseen jäähän ja dramaattiseen lämpötilan muutokseen. Valmistavasta kotimaan harjoituksen lämmöstä (-10) Italialaiseen auringon paisteeseen ja lämpöön (+12). Vahvoista koneista huolimatta jää ei tahtonut päivällä enää pysyä kovana. Saa nähdä miten jää tulevaisuudessa Baselgassa kestää. Rata menee saamiemme tietojen mukaan ensi vuonna remonttiin, ja radalla luotutaan ammoniakista jäädytyslaitteistossa.

Suomalaiset masterluistelijat ovat saaneet tottua viime vuosina kansainväliseen menestykseen. Nyt oli huoli menestyksestä, kun kestomenestyjä Pentti Kiiskinen ei päässyt osallistumaan kilpailuihin. Onneksi venymiskykyä löytyi. Valkeakosken Hakan Risto Jokela onnistui tekemään kolme omaa ennätystä ja nousi selkeälle pronssille. Risto on harjoitellut viimeset kolme vuotta Sorsapuiston jäällä yhdessä Hakalaisten kanssa ja eteenpäin meno on ollut huimaa. Onnittelut Ristolle! Myös Outi Pinomäki olisi ilman ratarikkoa pystynyt taistelemaan pronssisijoituksesta.
Lähes kaikille tuli kauden parhaita luisteluita, ja Italia hemmoitteli joukkuetta ihanalla säällä, hyvällä ruualla sekä upealla palvelulla. Hieno reissu, tästä on hyvä ammentaa taas harjoitusmotivaatiota eteenpäin.

Masters Sprint Games -tulokset >>