Suomen joukkue nuorten talviolympialaisiin valittu

Suomen joukkue neljänsiin nuorten talviolympialaisiin (YOG) on valittu. Olympialaiset kisataan 19.1.–1.2. Etelä-Koreassa Gangwonin maakunnassa, joka on tuttu vuoden 2018 Pyeongchangin talviolympialaisista. Nuorten olympialaiset on Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) järjestämä 15–18-vuotiaille nuorille suunnattu monilajinen huippu-urheilutapahtuma. Kisoihin odotetaan n. 1900 nuorta urheilijaa ympäri maailmaa. Edelliset talvikisat kilpailtiin vuonna 2020 Sveitsin Lausannessa. Suomen joukkueeseen on valittu kaikkiaan 51 urheilijaa, jotka kilpailevat kymmenessä lajissa.

Pikaluistelussa suomalaisedustajaksi on valittu Eeka Rintala. Rintala on ensimmäisen vuoden B-junioriluistelija, joka edustaa Seinäjoen Urheilijoita. Valmentajana nuorten talviolympialaisissa toimii Verneri Kinnunen.

Kilpailujen kotisivut: https://olympics.com/en/gangwon-2024/
Kisat Olympiakomitean sivuilla: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/nuorten-olympialaiset/gangwon-2024/