Suomi kolmen urheilijan voimin pikaluistelun EM-kilpailuihin

Neljän jännittävän maailmancupin jälkeen marras- ja joulukuussa, kansainvälinen pikaluistelukausi jatkuu ISU:n EM-kilpailuilla Heerenveenissä 5.-7. tammikuuta. Viime vuoden yleisluistelu- ja sprinttikisojen jälkeen, tämän vuoden tapahtuma järjestetään matkakohtaisena, joten pelissä on yhteensä neljätoista EM-titteliä.

Suomen pikaluistelijat kilpailevat viikonloppuna kolmen luistelijan voimin. Mukana ovat Juuso Lehtonen, Samuli Suomalainen ja Tuukka Suomalainen. Juuso Lehtonen luistelee 500 ja 1000 metriä sekä Team Sprintin. Samuli Suomalainen on 1500 metrillä sekä Team Sprintissä. Tuukka Suomalainen on Team Sprintin lisäksi 500 metrillä varasijalla.

Suomen joukkue kommentoi tunnelmia Heerenveenissä.

Mikä fiilis, miten syyspuoli meni? Mitä odotuksia viikonlopulta?

– Fiilis on ihan hyvä, kroppa tuntuu tosi hyvältä, mutta tuntuu että selvästi tarvitsee vielä tämä lepopäivän ennen kilpailuja. Jään pitäisi olla nopea ja luistelu on tuntunut hyvältä. Kilpailuihin hyvä tavoite olisi tehdä oma ennätys ja Team Sprintissä napata joku päänahka. Team Sprinttiä on harjoiteltu vielä kisaviikolla. Tärkeintä olisi löytää siihen rentous ja nauttia kisaamisesta, niin saadaan hyvä tulos. Yleisesti ottaen kunto on kovaa vauhtia menossa ylöspäin. Syksy oli haastava, vaikka katsastukset onnistuivat tosi hyvin, niin pitkä kisarupeama verotti paljon. Syksyn kisareissuista Aasiaan ja Eurooppaan sai paljon uutta ja jäi opittavaa tulevaan, tunnelmoi ensimmäisiin aikuisten arvokilpailuihin valmistautuva Juuso Lehtonen.

Samuli Suomalainen on kärsinyt pitkistä sairasteluista syyskaudella ja tulokset jäivät tavoitteista. – Ihan ok tunne tällä hetkellä, eilen oli ihan ok jääharjoitus pitkästä aikaa. Edelleenkään kroppa ei kestä kovia vetoja. Team Sprintin takia kisoissa ja siellä olisi kiva onnistua ja jaksaa oma vetovuoro mahdollisimman hyvin. 1500 metriä on ihan vaan bonusta viikonlopulle, analysoi Samuli Suomalainen kisojen aattona.

– Ihan perus fiilis kisaviikolla. Vaikea syyskausi jäällä, johon ei perimmäisiä syitä ole löytynyt. Luistelu kuitenkin maistuu ja kehitystä pitäisi tapahtua. Viikonlopulle hyvä tavoite olla mahdollisimman korkealla, totesi niin ikään ensimmäisiin aikuisten arvokilpailuihin valmistautuva Tuukka Suomalainen


EM-kisat alkavat perjantaina naisten Team Sprintillä, jota seuraa miesten Team Pursuit, naisten 3000 metriä ja miesten 1000 metriä. Ohjelma jatkuu lauantaina miesten Team Sprintillä, naisten 500 metrillä, miesten 5000 metrillä ja naisten 1500 metrillä ja sunnuntain kiireiseen aikatauluun kuuluvat naisten Team Pursuit, miesten 1500 m, naisten 1000 m, miesten 500 m sekä miesten ja naisten massastartit.

ISU:n Euroopanmestaruuskilpailujen aikataulut ja tulokset löydät ISU:n verkkosivulta >>

Suomen joukkue pikaluistelun EM-kilpailuissa, Heerenveenissä

Juuso Lehtonen
500, 1000, Team Sprint

Ennätykset
500 m: 36,25 (kauden paras: 36,46 – Inzell)
1000 m: 1.10,96 (kauden paras: 1.10,96 – Inzell)
1500 m: 1.50,21 (kauden paras: 1.50,21 – Inzell)

Samuli Suomalainen
1500, Team Sprint

Ennätykset:
500 m: 35,27 (kauden paras: 36,58 – Inzell)
1000 m: 1.09,21 (kauden paras: 1.11,13 – Inzell)
1500 m: 1.46,75 (kauden paras: 1.48,73 – Inzell)

Tuukka Suomalainen
Team Sprint, (500)

Ennätykset:

500 m: 36,26 (kauden paras: 36,52 – Inzell)
1000 m: 1.12,84 (kauden paras: 1.14,35 – Inzell)

Valmennus
Janne Hänninen


Subscribe to the ISU YouTube Channel to receive all the latest videos and follow the conversation with #SpeedSkating.