Suomalaiset 11. Pekingin Team Sprintissä

Pikaluistelun maailmancup tarjosi pitkästä aikaa seurattavaa myös suomalaisittain seurattavaa, sillä Pekingissä järjestetyssä kilpailussa oli mukana kolme suomalaista. Lauantaina 18.11. Juuso Lehtonen oli mukana 500 metrin B-ryhmässä ja neljän vuoden tauon jälkeen Suomen Team Sprint -joukkueen maailmancupissa muodostivat Max Kokko, Juuso Lehtonen ja Samuli Suomalainen.

Juuso Lehtonen luisteli lauantain 500 metrin B-ryhmässä ajan 36,90, jolla heltisi 22. sija. B-ryhmän norjalaisvoittaja Håvard Holmefjord Lorentzen luisteli ajan 35,20. 500 metrin maailmancup jatkui A-ryhmässä japanilaiskomennossa, sillä A-ryhmän voitti jälleen Wataru Morishige ajalla 34,69.

Suomen Team Sprint -kolmikko luisteli joukkuekilpailun ensimmäisessä lähdössä, ilman paria. Suomen joukkue ei aivan pystynyt vielä vastaamaan kärjen vauhtii, joskin kilpailun ensimmäisen kierroksen puolikas kulkikin kärjen tuntumassa. Suomen loppuaika oli 1.24,26 ja sijoitus 11. Kilpailun voitti Yhdysvaltain joukkue ajalla 1.20,27 ennen Kiinaa ja Alankomaita.

Sunnuntaina kilpailujen päätöspäivänä oli suomalaisista mukana Juuso Lehtonen, joka kilpaili 1000 metrin B-ryhmässä. Lehtonen onnistui hienoisesti parantamaan maailmancupin avannesta Obihiron maailmancupista, luistellen nyt 1.12,10 ja sijoittuen 24:nneksi. B-ryhmän voitti Alankomaiden Tijmen Snel ajalla 1.09,20.

Tulokset luettavissa kokonaisuudessaan ISU:n tulossivuilta >>

Maailmancup jatkuu puolentoista viikon kuluttua Norjan Stavangerissa.