Suomalaiset pikaluistelun maailmancupin finaalissa

Puolan Tomaszów Mazowieckissa järjestettävässä pikaluistelun maailmancupin finaalissa nähtiin pitkästä aikaa useampi suomalaisluistelija sillä Samuli Suomalainen sai joukkuekavereikseen Juuso Lehtosen ja Tuukka Suomalaisen.

Samuli Suomalainen kilpaili perjantain avauspäivänä 1500 metrin B-ryhmässä, jossa viikon takainen aika parani lähes viisi kymmenystä ja sijoitus koheni mukavasti kolmella, Suomalaisen oltua nyt 11. ajalla 1.50,42. Samalla varmistui, että Suomi saa yhden maapaikan lisää maailmancupkilpailuihin kaudelle 2023-2024. Samuli Suomalaisen sijoitus maailmancupin kokonaiskilpailuissa on 40. 1500 metrin kokonaiskilpailun voitti Alankomaiden Kjeld Nuis, joka sijoittui toiseksi perjantain A-ryhmässä, edellään nuori yhdysvaltalainen Jordan Stolz.

Suomalaiskolmikko Suomalainen, Lehtonen, Suomalainen edusti myös Team Sprintissä, jossa tuloksena oli heti parivoitto ja kahdeksas sija, ajalla 1.23,53. Kilpailun voitti Kanada ajalla 1.19,53. Vaikka ero kärkeen oli vielä tällä kertaa neljä sekuntia, ero esimerkiksi neljänteen sijaan oli vain 90 sadasosaa.

Samuli Suomalainen kilpailee vielä sunnuntain 1000 metrin B-ryhmässä.

Kilpailun tulokset ja aikataulut ISU:n tulospalvelussa >>