Hopealuistinfinaali ja nuorten SM-kilpailut Porissa

Hopealuistinfinaali ja nuorten SM-kilpailut ovat käynnissä Porin tekojääradalla. Talviurheiluhengessä ensimmäinen kilpailupäivä vietettiin lumisateisessa säässä. Hopealuistinfinaalissa kilpaillaan E-, D- ja C-ikäluokissa, ollen 11-, 13- ja 15-vuotiaiden mestaruuskilpailut. Nuorten SM-kilpailut käsittävät A- ja B-juniorit, eli 19- ja 17-vuotiaat.

Porin radalla kilpaillaan 333+1/3 metrin radalla sekä E-juniorit 200 metrin radalla. Lumisateesta huolimatta nuoret venyivät loistaviin suorituksiin ja kilpailuissa syntyi tukku uusia ennätyksiä ja kauden parhaita tilastoaikoja, kuten kauden pääkilpailulta sopi odottaakin. Mestaruudet SM-kilpailuissa ovat neljän matkan yhteispistekilpailu, kuten myös Hopealuistinikäisissä, E-ikäluoka pois lukien, jossa on yhteispistekilpailu käsittää kolme kilpailumatkaa. Hopealuistinfinaali huipentuu päätöspäivän viestikilpailuun sunnuntaina.

A- ja B-juniorit luistelivat lauantaina 500 ja 1500 metriä. A-tyttöjen kilpailussa Villiina Suomalainen (HLK) pitää avauspäivän jälkeen kärkipaikkaa SU:n Janette Pirhosen ollen toisena. A-pojat kävivät tiukkaa kisailua etenkin 500 m pikamatkalla, mutta vahvan 1500 metrin luistelulla Alvar Muhonen (HLK) nappasi tukevan johdon yhteispistekilpailussa ennen SU:n Sampsa Santtilaa ja Jevgeni Luhtia (HLK). B-pojissa Luka Rintala (SU) oli ripein molemmilla matkoilla ja johtaa yhteispisteissä ennen Oulun Tarmon luistelijoita: Jeremias Heikkinen ja Miklas Kalliokoski.

Isolla radalla hopealuistinikäisissä C-juniorit kilpailevat viikonloppuna 500, 1000, 500 ja 1500 yhteispisteissä ja D-juniorit 500, 1000, 500 ja 1000. C-tytöissä kärkikolmikko avauspäivän jälkeen on Ida Holopainen (HLK), Oona Koivupuisto (SU) ja Iiris Vuorisalo (PoPy). Myös C-pojissa Eeka Rintala (SU) nappasi matkavoitot molemmilla matkoilla, varmistaen hyvät asemat toiseen päivään. Toisena on Eemeli Lassila (SU) ja kolmantena Nuutti Palonen (PoPy). D-tytöissä sijoitukset olivat joka matkalla, kuten myös yhteispisteissä sama, järjestyksessä Milla Isokorpi (PoPy), Bianca Oikkonen (KuLS) ja Usva Muhonen (HLK). D-pojissa järjestävän seuran, Porin Pyrintö, juniorikolmikko: Erik Vuorisalo, Veikka Kaiku, Mikael Jansson olivat kolme ripeintä avauspäivänä.

Pikkuradalla E-juniorien kilpailuohjelmaan kuuluu 300, 500, 300 yhteispistekilpailu. E-junioreissa nähtiin niin ikään mahtavaa kisailua, sisältäen lukuisia ennätyksiä ja kauden parhaita. E-tytöissä kärkikolmikko avauspäivän jälkeen on Eveliina Hongisto (SU), Juliet Kouko (KENSU) ja Eevi Koivupuisto (SU). E-pojissa on myös SU:n värit kärkipaikalla, sillä Peetu Mukkala oli nopein molemmilla matkoilla, johtaen kilpailua ennen päätösmatkaa, Ahti López-Lehdon (KENSU) ollessa toisena ja Rafael Oikkosen (KuLS) kolmantena.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina klo 12.

Aikataulu >>

Tulokset 1. päivä >>