Pikaluistelun SM-kilpailut Helsingissä

Helsingin Oulunkylässä järjestetään 25.-27.2.2022 pikaluistelun Suomenmestaruuskilpailut. Matkakohtaisina kilpailuina järjestettävät mittelöt kokoaa jälleen yhteen pikaluistelijoiden parhaimmiston. Yleisen kilpailusarjan lisäksi myös Masterit kilpailevat Suomenmestaruuksista ikäluokittain.

SM-kilpailumatkoja ovat 500, 1000, 1500, 5000 ja 10 000 metriä ja massastartti (miehet) sekä 500, 1000, 1500, 3000 ja 5 000 metriä (naiset). Lisäksi seurajoukkueet kilpailevat Team Pursuit sekä Team Sprint -joukkuekilpailuissa.

Mukana kansallisessa huippukilpailussa ovat seurojen huippuluistelijoiden lisäksi myös koko kauden Saksan Inzellissä leireilleet maajoukkueluistelijat. Kauden maailmancupin edustajista Juuso Lehtonen (Seinäjoen Urheilijat) ja Samuli Suomalainen (Helsingin Luistikiitäjät) saavat kirittäjikseen mm. nuorten maailmancupeissa ja -maailmanmestaruuskilpailuissa kilpailleet Tuukka Suomalainen (Helsingin Luistinkiitäjät), Eetu Käsnänen (Helsingin Luistinkiitäjät). Naisten yleisessä sarjassa huomio kiinnittyy Laura Kiviojaan (Porin Pyrintö), joka on kotimainen tilastokärki jokaisella kilpailumatkalla, saaden haastajikseen mm. Sanni Rosendahlin (Harjavallan Työväen Urheilijat), Inka Koivisto (Helsingin Luistinkiitäjät) sekä koko joukon lupaavia junioreita.

Lisätiedot ja aikataulut kilpailukalenterissa >>