Tuuli ja lumisade kilpailijoiden kiusana Hopealuistinfinaalin ja nuorten SM-kilpailujen avauspäivänä

Kuopion Lippumäen tekojääradalla järjestettävät pikaluistelun nuorten huippukilpailut käynnistyivät haastavissa olosuhteissa, navakan tuulen ja lumisateen maustaessa kilpailua. Tuuli oli paikoin puuskainen, auttaen luistelijoita myötätuulessa koviin vauhteihin, joskin vastatuuleen joutui tekemään lujasti töitä. Talkooväki teki uutterasti töitä pitääkseen radan mahdollisimman puhtaana kilpailijoille. Olosuhteista huolimatta ennätyksiäkin nähtiin lukuisia.

Pikkuradalla käytiin mittelöt E-junioreiden sarjoissa 300 ja 500 metrin kilpailumatkoilla, joska ovat osa kolmen matkan yhteispistekilpailua. E-tyttöjen sarjassa kovinta vauhtia piti Helsingin Luistinkiitäjiä edustava Usva Muhonen, voittaen päivän molemmat matkat. Toisena avauspäivän jälkeen on Jyväskylän KENSUn Helinä Wannas ja kolmantena Seinäjoen Urheilijoiden Eveliina Hongisto. E-poikien ykkösenä toiseen kilpailupäivään lähtee Porin Pyrinnön Erik Vuorisalo, joka oli ripein molemmilla pikamatkoilla. Seinäjoen Urheilijoiden Peetu Mukkala on tiukasti kiinni mitalikamppailussa kolmantena olevan Porin Pyrinnön Mikael Janssonin kanssa. 250 metrin radalla käytävissä kilpailuissa luistellaan toisena päivänä vielä yksi 300 metrinen.

400 metrin radalla kilpailivat juniorit D-sarjoista A-sarjoihin. D-tytöissä Helsingin Luistinkiitäjien Ida Holopainen pitää kärkipaikkaa hallussaan oltuaan nopein 500 ja 1000 metrin kilpailussa uusilla henkilökohtaisilla ennätyksillään. Kakkos- ja kolmospaikkaa hallussaan pitävät Porin Pyrinnön kaksikko, järjestyksessä Iiris Vuorisalo ja Milla Isokorpi. D-junioreissa Hemmo Hannula (Helsingin Luistinkiitäjät) otti komennon voittaen niin ikään kaksi ensimmäistä kilpailumatkaa. Porin Pyrinnön luistelijat Nuutti Palonen ja Veikka Kaiku seuraavat sijoilla kaksi ja kolme. D-juniorit kilpailvat neljän matkan yhteispistekilpailun mukaisesti toisena päivänä 500 ja 1000 metriä uudelleen.

C-junioreissa Seinäjoen Urheilijoita edustava Oona Koivupuisto on tukevassa johdossa ennen toista kilpailupäivää, ennen kanssa kilpailijoitaan Unna Muhonen (Helsingin Luistinkiitäjät) sekä Saaga Rintala (Seinäjoen Urheilijat). C-junioreiden toisena kilpailupäivänä luistellaan ensimmäisen kilpailupäivän tapaan 500 metrin kisa, mutta toisena, ja samalla päätösmatkana on 1500 metrin kisa. Helsingin Työväen Luistelijoiden Elias Waldén paranteli ennätystään 1000 metrillä ja oltuaan nopein myös 500 merillä, johtaa hän siten kilpailua ennen Eemeli Lassilaa (Seinäjoen Urheilijat) ja Eeka Rintalaa (Seinäjoen Urheilijat), jotka myös kohentelivat omia ennätyksiään.

B-juniorit ovat nuorin ikäluokka, jotka kilpailevat Suomenmestaruus-tittelistä. B-tyttöjen sarjassa kilpailu on kahden kauppa. Villiina Suomalainen (Helsingin Luistinkiitäjät) ja Janette Pirhonen (Seinäjoen Urheilija) käyvät tiukkaa kamppailua paremmuudesta, Villiina Suomalaisen otettua yhteispistekilpailun kärkipaikan, voitettuaan 1500 metriä, Janette Pirhosen oltua ripeämpiä 500 metrin kisassa. B-poikien sarjassa käydää tuimaa taistelua paremmuudesta, Sampsa Santtilan (Seinäjoen Urheilijat) kuitenkin oltua 500 ja 1500 metrin nopein. Tiukasti Santtilan kannassa ovat tiukimmin mitaleista tällä hetkellä kiinni olevat Luka Rintala (Seinäjoen Urheilijat), Ilmo Haikonen (Porin Pyrintö), Jevgeni Luht (Helsingin Luistinkiitäjät).

Porin Pyrinnön Laura Kivioja oli lumisateen sävyttämässä kisassa A-junioreissa tyttöjen sarjan nopein, voittaen 500 ja 1500 metriä tukevalla erolla ja lähtee 1000 ja 3000 metrin kilpailuun, takanaan Sanni Rosendahl (Harjavallan Työväen Urheilijat) sekä Elma Setälä (Porin Pyrintö). A-poikien puolella sen sijaan kolmikko Tuukka Suomalainen, Eetu Käsnänen ja Alvar Muhonen ovat erittäin mielenkiintoisessa tilanteessa ja käyvät toisen päivän 1000 ja 5000 metrin kilpailujen myötä vielä kovan kamppailun paremmuudestaan neljän matkan yhteispisteissä. Kolmikosta Tuukka Suomalainen ja Alvar Muhonen kirjasivat itselleen myös Kuopion Lippumäen tekojääradan rataennätykset haltuunsa, Suomalainen 500 metrillä, aikaan 38,11 ja Muhonen 1500 metrillä 2.04,54.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kello 11, jolloin luistellaan henkilökohtaiset kilpailumatkat sekä E-D-C-ikäisten Hopealuistinviestikilpailu.

Tulokset kokonaisuudessaan >>

Aikataulut ja info kilpailukalenterissa >>