International Masters Sprint Games 2022

Yhdeksän suomalaista Master-luistelijaa kilpaili ikäluokkiensa maailmanmestaruuksista Saksan Inzellissä tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Alunperin Berliinissä määränä järjestää olleet kilpailut siirrettiin Berlinin halliremontin pitkittyessä Saksan Inzelliin. Huolimatta edelleen haastavasta koronatilanteesta, päästiin Mastereiden sprinttikisat viemään läpi suunnitellusti. Kilpailumatkoina oli 2 kertaa 500 ja 1000 metriä.

Outi Pinomäki oli tällä kertaa Suomen ainoa naisedustaja, kilpailtuaan 55-sarjassa kymmenen toisen luistelijan kerta paremmuudesta. Pinomäen sijoitus oli lopulta neljän matkan jälkeen kahdeksas.

Pentti Kiiskinen palasi koronan takia tauolla olleiden kilpailujen jälkeen suoraan palkintokorokkeelle sijoittuen toiseksi ja MM-hopealle yhteistuloksella 197,185, kilpailun voittaessa Alankomaiden Leo Schoenmeijer pistein 192,865, joka oli samalla maan master-ennätys.

Paavo Salonen ja Risto Nordman kilpailivat 70-ikäluokassa, jossa Paavo Salonen oli myös lähellä podiumia, sillä yhteispisteissä ero kolmanteen sijaan oli alle 0,7 pistettä. Salonen oli kuitenkin sarjassaan hienosti neljäs. Risto Nordmanilta jäi ensimmäisen päivän 1000 metriä luistelematta, jolloin loppusijoitus oli yhteispisteissä seitsemäs.

M65-sarjassa Seppo Saarinen paranteli ennätystään 1000 metrillä, mutta oli epäonninen toisen päivän 500 metrillä, joka rokotti yhteispisteitä. Saarisen sijoittui yhdeksän luistelijan sarjassa kahdeksanneksi.

Suomalaiskolmikko Pekka Aho, Jyrki Hietanen ja Vesa Visti haastoivat ikäluokkansa parhaat M55-sarjassa, jossa kuuden kärki oli varsin tiivis, joskin kärkikaksikko oli omilla pisteluvuillaan. Sen sijaan sijat 3.-6. olivat pisteen päässä toisistaan. Vesa Visti oli lopulta kuudes, vain pisteen päässä pronssista. Pekka Aho oli lopulta suomalaiskolmikon toiseksi paras, sijoituksella 10, Jyrki Hietasen oltua päätösmatkalla vaikeuksien jälkeen vasta 14, jolloin yhteispisteissä Hietanen putosi sijalle 13.

Yhdeksän luistelijan M50-sarjassa Mika Siren oli loistavassa vauhdissa avauspäivän jälkeen, napsiessa sijat 4. ja 5. Toisena päivänä kohtalo puuttui peliin ja kisan toinen 500 metrinen jäi kesken. Vaikka Siren oli vielä päätösmatkallakin neljäs, ei loppusijoitus luonnollisestikaan enää kohentunut, vaan Siren oli lopulta yhdeksäs.