Suomalaisjuniorit avasivat kisaurakkansa Innsbruckin MM-kilpailuissa

Suomalaisnelikko Laura Kivioja, Eetu Käsnänen, Alvar Muhonen ja Tuukka Suomalainen kilpailevat maailman parhaiden kanssa Itävallan Innsbruckin pikaluisteluareenalla junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa. Ulkoilmaolosuhteissa järjestettävissä kolmipäiväisissä kilpailuissa 28.-30.1.2022 luistellaan viidellä henkilökohtaisella kilpailumatkalla sekä Team Sprintissä.

Laura Kivioja kilpaili perjantain avauspäivänä 500 metrin kilpailussa, jossa tuloksena oli 34. sija ajalla 42,71. Junioreiden maailmanmestaruuden voitti Alankomaiden Pien Smit, ajalla 39,38. Toiseksi sijoittui Japanin Yukino Yoshida, ennen Saksan Sophie Warmuthia.

Suomen miesjuniorit haastoivat ikätovereiden maailmankärkeä Tuukka Suomalaisen johdolla, jossa Suomalainen luisteli ajan 37,24, jolla heltisi 14. sija. Eetu Käsnänen saavutti 31. sijan ajalla 38,29. Kolmikosta Alvar Muhonen oli kilpailun 42. loppuajalla 38,77. Maailmanmestaruudesta kamppailivat kauden maailmancupien tapaan tiivis nippu luistelijoita, joista tällä kertaa Alankomaiden Joep Wennemars oli nopein ja voitti ajalla 36,04, ennen Espanjan Nil Llopia ja Japanin Yuta Hirosea.

1500 metrin kilpailussa oli mukana Käsnänen, Muhonen ja Suomalainen, joista tällä kertaa Alvar Muhonen oli nopein ajalla 2.01,27, joka oikeutti MM-kilpailuissa 38. sijaan. Tuukka Suomalainen jäi Muhosesta reilu puoli sekuntia ajalla 2.01,99, jolla irtosi 43. sija. Eetu Käsnänen oli lopulta 54. ajalla 2.05,88. 1500 metrin kilpailussa Alankomaiden Joep Wennemars ja Tim Prins kävivät tutusti tiukan kamppailun paremmuudesta, jonka Tim Prins osoitti voittaen maailmanmestaruuden ajalla 1.50,31 ennen Joep Wennemarsia (1.50,90) ja Norjan Emil Pedersen Matrea (1.51,33)

Massastartissa ei suomalaisväriä ollut, vaan kilpailut jatkuvat nelikon osalta lauantaina 1000 metrillä.

Kilpailutuloksia ja aikatauluja voi seurata ISU:n tulospalvelussa >>