Suomalaiset vauhdissa Innsbruckissa

Suomen pikaluisteliajuniorit sekä neo-seniorit kilpailivat nuorten maailmancupin finaalissa Itävallan Innsbruckissa, joka päätti kolmen osakilpailun cup-kiertueen. Toisin, kuin kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa, jotka käytiin marras-joulukuussa Saksan Inzellissä, oli Innsbruckissa mukana kaikki huippumaat, Kanadaa lukuunottamatta, joten taso oli sen mukainen. Sääolosuhteet oli suomalaisluistelijoille tutut, lumisateen haitaten kilpailijoiden matkantekoa.

Junioreiden kilpailussa olivat mukana Suomesta Laura Kivioja, Eetu Käsnänen, Alvar Muhonen sekä Tuukka Suomalainen, joille maailmancupin finaali toimi kenraaliharjoituksena ensi viikonloppuna kilpailtaviin nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin. Neo-senioreissa finaaleissa mukana oli kolmikko Juuso Lehtonen, Kalle Kinnala ja Max Kokko.

Laura Kivioja satsasi finaalissa pelkästään 500 metrin kilpailuun, sijoittuen siellä sunnuntaina 29:nneksi ajalla 43,55, kilpailun voittaessa Alankomaiden Pien Smit ajalla 39,41. Jo kilpailujen avauspäivänä junioreista Tuukka Suomalainen ja Eetu käsnänen ottivat mittaa maailman parhaista 1000 metrillä, Suomalaisen ollen sijalla 18. ajalla 1.15,69, josta palkintona 12 maailmancupin pistettä. Eetu Käsnäsen oli kilpailun 25. ajalla 1.17,12. Tonnin nopeinta vauhtia piti Alankomaiden Joep Wennemars ajalla 1.11,76. Alvar Muhonen starttasi lauantaina 3000 metriä, kappailen lumisateessa sijalle 22. ajalla 4.22,37. 3000 metrin voittaja, Norjan Sigurd Henriksen luisteli ajan 4.00,23. Kolmikko Käsnänen, Muhonen ja Suomalainen haastoivat maailman parhaimmiston myös Team Sprintissä, jossa kolmikko sijoittui hienosti neljänneksi ajalla 1.31,06. Team Sprintin ykkönen oli Alankomaiden joukkue loppuajalla 1.26,43.

Neo-senioreista Juuso Lehtonen ja Kalle kinnala avasivat kilpailuviikonlopun lauantaina 1000 metrillä, Lehtosen ollen kilpailun 14., ajalla 1.16,43 ja Kinnalan pari pykälää taaempana 16., ajalla 1.18,95. Kolmikko Lehtonen, Kinnala, Kokko suoritti kolmen kierroksen sprinttikilpailun tasaisessa kamppailussa aikaan 1.29,88, jolla heltisi kuudes sija. Neon Team Sprintin voitti isäntämaan, Itävallan joukkue ajalla 1.27,61.

Sunnuntain kisassa junioreissa Laura Kiviojan lisäksi starttasivat koko kolmikko Eetu Käsnänen, Alvar Muhonen ja Tuukka Suomalainen. Inzellissä kärkikahinoissa mukana ollut Tuukka Suomalainen oli kolmikon ripein, sijoittuen kilpailussa 10:nneksi ajalla 37,36 voittaja, Japanin Yuta Hirosen luistellessa ajan 36,54. Tuukka Suomalainen sijoittui 500 metrin maailmancupin yhteispisteissä sijalle 12., joskin yhden kilpailun sairastelun takia väliinjättäneenä. Myös Eetu Käsnänen pääsi maailmancupin pisteen makuun saavuttaen pistesijan (24.) ajalla 38,87. Alvar Muhonen jäi Käsnäsestä viisi sadasosaa ajalla 38,92, joka oikeutti 26. sijaan.

Neo-seniorien kilpailussa Juuso Lehtonen jatkoi kamppailua kohti top-5 sijoituksista Inzellin kisojen tapaan. Innsbruckissa Juuso Lehtonen sijoittui hienosti kuudenneksi ajalla 37,67, jonka myötä ansaitsi 67 pistettä ja kokonaispiteissä kuudennen sijan 117 pisteellä. Myös Kalle Kinnala ja Max Kokko napsivat mc-pisteitä, sijoittuen peräkkäisille sijoille 13. ja 14. Kinnalan ollessa tällä kertaa ripeämpi ajalla 39,06, Kokon saavuttaessa ajan 39,29.

Sunnuntain 1500 metrille, jossa kyyti oli kovaa, starttasivat suomalaisista neo-senior Lehtonen ja Kinnala. Juuso Lehtonen päätti maailmancup-kisat aikaan 2.01,71, joka oikeutti 12:a sijaan. Kalle Kinnala oli kisan 15. ajalla 2.04,02. Kummallekin kertyi pottiin mukavasti myös maailmancupin pisteitä.

Juniorinelikko jatkaa Innsbruckissa valmistautumistaan kohti perjantaina 28. tammikuuta käynnistyviä nuorten maailmanmestaruuskilpailuja.