Pikaluistelun maailmancup käyntiin Puolassa

Pikaluistelukauden 2021-2022 ensimmäinen maailmancupin osakilpailu käynnistyy perjantaina 12.11. Puolan Tomaszów Mazowieckissa. Arena Lodowa luisteluhallissa kilpaillaan kolmipäiväisissä mittelöissä naisten 5000 metriä, miesten 10 000 metriä sekä Team Sprintiä lukuun ottamatta kaikilla kisamatkoilla.

Suomi lähtee maailmancupin avaukseen kahden urheilijan joukkueella. Samuli Suomalainen kilpailee lauantaina 1500 metriä ja sunnuntaina 1000 metriä. Juuso Lehtonen vastaavasti starttaa jo perjantaina 500 metrillä sekä uudelleen sunnuntaina 500 metrin toisessa kilpailussa ja sen perään 1000 metrillä.

Suomen pikaluistelumaajoukkue on leireillyt syyskuun puolivälistä lähtien Saksan Inzellin laadukkaissa olosuhteissa, tähtäimenään tehdä heti kauden syyspuoliskolla kovia tuloksia ja olympialaisten maapaikat. Suomalaisluistelijat ovat päässeet harjoittelemaan ilman suuria takapakkeja, joskin flunssat ovat ajoittain vaivanneet, tulosten ollessa tästäkin huolimatta nousujohteisia.

Keväällä varusmiespaveluksen aloittanut Juuso Lehtonen on luottavainen kauden avauksen kynnyksellä: ”Hyvällä fiiliksellä mennään kauden avauskisaan. Alkuviikosta oli viiimeinen tempoharjoitus ja luistelu tuntui hyvältä. Vielä syksyn karsintakilpailuissa ei ollut parasta menoa, mutta uskon, että Puolassa mennään jo kovempaa. Syksy on ollut hyvä, luistelu on koko ajan parantunut ja tekniikka mennyt eteenpäin”.

Maajoukkueen kokonenutta kaartia edustava Samuli Suomalainen on päässyt harjoittelemaan ehjän kesän ja hyvä tulostaso on löytynyt jo heti syksyllä. Näin Suomalainen tunnelmoi kisaviikolla: ”Fiilis on ollut koko ajan paranemaan päin karsintojen jälkeen, nyt kun flunssat on voitettu. Viimeistelyharjoitukset ja vimeinen tempo tuntuivat hyvältä, eli odottavaisin mielin menen Puolaan kisaamaan. Syksy ja kesä on ollut hyvä, on selvästi menty eteenpäin. Verraten viime kauteen, jolloin hyvien kisojen joukkoon on mahtui väliin huonoja, niin nyt suorittaminen on tasaisen hyvää ja taso korkeammalla. Uskon, että on otettavissa steppi eteenpäin, kun harjoituskauden jäljiltä herkistyy kohti tärkeitä kilpailuja”.

Maajoukkueen päävalmentaja Janne Hänninen on luottavainen kauden ensimmäisten kilpailujen alla: ”Syyspuoliskon päätähtäin on Pohjois-Amerikan maailmancupeisa, mutta nyt Puolassa mitataan jo tasoa. Olympiapaikat tulevat määräytymään pitkälti Pohjois-Amerikan kilpailujen tuloksilla”.

Suomalaisluistelijoita ei nähdä kauden toisessa kilpailussa Norjan Stavangerissa, vaan suomalaiset keskittyvät ja lataavat akkujaan Salt Lake Cityn maailmancupia (3.-5.12.) sekä Calgaryn maailmancupia (10.-12.12.), jonne on jo valittu Samuli Suomalainen. Juuso Lehtosella on kuitenkin mahdollisuus lunastaa kisapaikka Puolan avauskilpailussa.

ISU World Cup #1
Arena Lodowa / Tomaszów Mazowiecki (POL)

Kisa-aikataulut >>

Tuloksia voi seurata ISU:n tulospalvelusta >>

Pikaluistelulähetykset Viasatin kanavilla ja Viaplay Urheilu-palvelussa:

Perjantai 12.11. klo 16.55 pikaluistelun maailmancup, Tomaszów Mazowiecki, Puola

Lauantai 13.11. klo 15.25 pikaluistelun maailmancup, Tomaszów Mazowiecki, Puola

Sunnuntai 14.11. klo 15.25 pikaluistelun maailmancup, Tomaszów Mazowiecki, Puola

Suomalaisluistelijat

Juuso Lehtonen
Ennätykset:
500m: 36,43 (kauden paras: 36,76)
1000m: 1.11,13 (kauden paras: 1.12,28)

Samuli Suomalainen
Ennätykset:
1000m: 1.09,21 (kauden paras: 1.10,47)
1500m: 1.46,75 (kauden paras: 1.48,92)