Tuuli ja lumisade oli kilpailijoiden kiusana pikaluistelun SM-kilpailujen kolmantena kilpailupäivänä

Pikaluistelun SM-kilpailut saatiin sunnuntaina onnistuneesti päätökseen, joskaan sääolosuhteet eivät päästäneet luistelijoita helpolla. Kova puuskittainen tuuli haastoi koko viikonlopun ja sunnuntaina kuvioon astui mukaan myös lumisade. Kolmas ja viimeinen kilpailupäivän käynnistyi 1500 metrin kilpailumatkalla, jossa naisten kilpailussa nähtiin jälleen tuttu mitalikolmikko Laura Kiviojan johdolla. Kivioja voitti 1500 metrin Suomenmestaruuden ajalla 2.28,98. Inka Koivisto kiilasi tällä kertaa toiseksi reilu kolme ja puoli sekuntia Kivojan takana. Kolmanneksi sijoittui Veera Lehtonen. Miesten kilpailussa suurimmat odotukset kohdistuivat kaksikkoon Juuso Lehtonen ja Samuli Suomalainen. Suomalainen voittikin jälleen yhden Suomenmestaruuden lisää, voittamalla 1500 metriä ajalla 1.59,67. Juuso Lehtonen luisteli ajan 2.04,20 ja oli toiseksi nopein. SM-pronssimitalit jaettiin Emil Ervikin ja Robert Brandtin välillä, molempien saaden loppuajan 2.05,50.

Sunnuntaina kilpailtiin myös naisten 5000 metrillä ja miesten 10 000 metrillä. Laura Kivioja saavutti täyden värisuoran, voittaessaan 5000 metrin Suomenmestaruuden ja samalla jokaisen henkilökohtaisen kilpailumatkan naisten sarjassa. Kiviojan loppuaika oli 9.19,87. Toiseksi sijoittui kaatumisesta huolimatta C-juniori-ikäinen Meri-Vuokko Hannula (HLK) ajalla 9.50,09 ennen seurakaveriaan Inka Koivistoa 10.17,93.

Miesten 10 000 metrillä kolme kilpailijaa kamppaili paremmuudestaan tuulessa ja tuiskussa. Robert Brandt (HTL) voitti mittavan palkintokokoelman jatkoksi jälleen yhden 10 000 metrin Suomenmestaruuden, tällä kertaa loppuajalla 17.00,60. Kalle Kinnala (TuUl) sijoittui toiseksi, jääden reilu 19 sekuntia Brandtista. Tasaisen varman luistelin suoritti myös Ossi Sippu (KuLS), josta palkintona ansaittu SM-pronssi.

SM-kilpailuviikonloppu huipentui miesten ja naisten seurajoukkueiden Team Sprint -kilpailuun. Naisten kilpailussa Porin Pyrintö voitti Suomenmestaruuden ajalla 1.50,33. Porin joukkueessa luistelivat Annakaisa Kivioja, Elma Setälä sekä Laura Kivioja, jolle mestaruus oli viikonloppuna jo kuudes. Seinäjoen Urheilijoiden joukkue (Oona koivupuisto, Janette Pirhonen ja Veera Lehtonen) luisteli toiseksi nopeimman ajan ja Helsingin Luistinkiitäjät (Villiina Suomalainen, Meri-Vuokko Hannula, Inka Koivisto) olivat kolmanneksi ripeitä.

Misten Team Sprint oli Helsingin ja Seinäjoen joukkueiden näytöstä. HLK:n ykkösjoukkue (Max Kokko, Eetu Käsnänen ja Samuli Suomalainen) voitti ajalla 1.31,90. Toiseksi sijoittui Seinäjoen Urheilijat (Sampsa Santtila, Luka Rintala, Juuso Lehtonen) ja kolmanneksi HLK:n kakkosjoukkue (Jevgeni Lukht, Alvar Muhonen, Emil Ervik)

SM-kilpailujen 5.-7.3. tulokset kokonaisuudessaan >>