Laura Kivioja ja Samuli Suomalainen SM-kilpailujen toisen kilpailupäivän mestarit

Sää ei palvellut luistelijoita, kun SM-kilpailujen toisena kilpailupäivänä ratkaistiin Suomen mestarit tuhannella metrillä, miesten massastartissa sekä seurajoukkueiden Team Pursuitissa. Ensimmäisenä päivänä tuplamestariksi luistellut Porin Pyrintöä edustava Laura Kivioja jatkoi mitaliputkeaan lauantaina voittamalla naisten tuhannen metrin Suomenmestaruuden ajalla 1.31,21. Perjantaista tuttu mitalikolmikko oli sama jälleen lauantain tonnilla, kun Veera Lehtonen (SU) sijoittui toiseksi ja Inka Koivisto (HLK) kolmanneksi. Miesten tuhannella metrillä Samuli Suomalainen voitti Suomenmestaruuden ajalla 1.15,89 ja jätti toiseksi luistelleen Juuso Lehtosen (SU) 85 sadasosan päähän. Kolmanneksi sijoittui Emil Ervik (HLK).

Massastartissa kilpailtiin ainoastaan miesten yleisessä sarjassa, jossa 13 luistelijan ryhmä säilyi koossa noin puoleen väliin saakka. Kahdessa ensimmäisessä välikirissä käytiin kovaa kamppailua kiripisteistä, mutta lopulta kolmen luistelijan joukko erottautui ja varmasivat kierroksella yhteensä kahdeksan kilpailijaa, jolloin maaliin selviytyi viisi kilpailijaa. Kärkikolmikoksi viimeisen kierroksen kirin myötä muodostui: Samuli Suomalainen, Emil Ervik, Robert Brandt. Samuli Suomalainen ansaitsi viimeisestä kiristä 60 pistettä, jonka lisäksi hän onnistui nappaamaan yhden välikiripisteen, näin ollen Suomalaisen massastartin Suomenmestaruuteen oikeuttava pistemäärä oli 61. Emil Ervik (HLK) sijoittui toiseksi 46 pisteellä ja Robert Brandt (HTL) kolmanneksi, pistein 23.

Seurajoukkueiden Team Pursuit -kilpailussa kilpailtiin niin ikään ainoastaan miesten sarjassa, jossa oli mukana kaikkiaan 5 joukkuetta. Suomenmestareiksi kruunattiin Helsingin Luistinkiitäjien ykkösjoukkue kokoonpanolla Emil Ervik, Samuli Suomalainen, Eetu Käsnänen. SM-hopeamitalit pääsi pokkaamaan Seinäjoen Urheilijoiden ykkösjoukkue, jossa luistelivat Juuso Lehtonen, Sampsa Santtila ja Luka Rintala. Porin Pyrinnön Christer Vuorisalo, Ilmo Haikonen ja Eemil-Oskar Oras kiilasivat kolmanneksi ennen Helsingin Työväen Luistelijoita ja Seinäjoen Urheilijoiden kakkosjoukkuetta.