SM-kilpailujen avauspäivä tuhannesosapeliä

SM-kilpailujen avauspäivänä ratkaistiin Suomenmestarit 500 metrillä sekä naisten 3000 metrillä ja miesten 5000 metrillä. Miesten 500 metrin kilpailusta kehkeytyi todella tasaväkinen ja myös poikkeuksellinen, sillä Helsingin Luistinkiitäjiä edustava veljespari Samuli ja Tuukka Suomalainen jakoivat Suomenmestaruustittelin ajalla 37,82. SM-pronssimitalistina pikamatkalla palkittiin Seinäjoen Urheilijoiden Juuso Lehtonen. Naisten pikamatkalla nopein oli Porin Pyrinnön Laura Kivioja, joka kiisi matkan aikaan 44,13. SM-hopeaa pokkasi Seinäjoen Veera Lehtonen ja pronssia Helsingin Luistinkiitäjien Inka Koivisto.

Pitkillä matkoilla naiset kisasivat 3000 metrin matkalla, jossa 500 metrin mitalikolmikko jatkoi siitä mihin jäi ja jakoivat SM-mitalit samassa järjestyksessä Suomenmestariksi kruunatun Laura Kiviojan ollessa 3000 metrin nopein ajalla 5.07,48. Miesten 5000 metrin kilpailussa Helsingin Luistinkiitäjien Emil Ervik luisteli komeaan voittoon reilulla marginaalilla ennen Helsingin Työväen Luistelijoiden Robert Brandtia. Ervikin voittoaika oli 7.20,76. 500 metrillä SM-pronssia pokannut Juuso Lehtonen jatkoi mitaliputkeaan kymmenen kertaa yhtä pitkällä matkalla ollen niin ikään kolmas.

SM-kilpailut jatkuvat lauantaina kello 11.00 alkaen, jolloin vuorossa ovat 1000 metrin, massastartin ja Team Pursuit kilpailut.

  1. kilpailupäivän tulokset >>
  2. kilpailupäivän aikataulu >>
  3. kilpailupäivän parijärjestykset >>