Hopealuistinfinaali ja nuorten SM-kilpailut päätökseen

Seinäjoella järjestetty kansallisen pikaluistelukauden toinen osakilpailu ja samalla nuorten kansalliset arvokilpailut tarjosivat liikunnan riemua tammikuisessa viikonlopussa. C-, D- ja E-nuoret kilpailivat Hopealuistinmestaruuksista sekä hopealuistinviestissä, A- ja B-juniorit sen sijaan Suomenmestaruuksista.

Pikkuradalla E-nuorissa ensimmäisen päivän jälkeen kärkipaikalta päätöspäivään lähteneet Henna Honkio (HLK) ja Erik Vuorisalo (PoPy) eivät luopuneet enää sunnuntaina sarjojensa kärkipaikoilta, vaan kumpikin vei myös päätösmatkana olleen 300 metrin matkan nimiinsä. Henna Honkio voitti E-tyttöjen Hopealuistinfinaalin vajaan neljän pisteen erolla Milla Isokorpeen (PoPy) ja noin kuudentoista pisteen erolla seuratoveri Usva Muhoseen. Erik Vuorisalo sai podiumille seurakseen toiseksi sijoittuneen Veikka Kaiku:n (PoPy) ja Peetu Mukkala:n (SU).

D-nuoret kilpailivat isolla radalla molempina päivinä 500 ja 1000 metriä. HLK:n Ida Holopainen piti niin ikään pintansa toisena kilpailupäivänä ja voitti Hopealuistinfinaalin oltuaan ripein kaikilla neljällä matkalla. Toiseksi sijoittui tiukasti mestaruudesta kamppaillut SU:n Oona Koivupuisto, joka jäi Holopaisesta reilut 2,5 pistettä. Pronssimitalistiksi luisteli HLK:n Unna Muhonen. D-pojissa HTL:n Elias Waldén uusi viime vuotisen Hopealuistinfinaalin voiton parantaen toisena päivänä hurjasti ensimmäisen päivän tuloksiaan. Hopealle luisteli ensimmäistä vuottaan isolla radalla luisteleva HLK:n Hemmo Hannula. Pronssimitalista käytiin tiukkaa kamppailua, jossa pisimmän korren veti HTU:n Alvari Rosendahl. Neljänneksi luistellut SU:n Eemeli Lassila jäi Rosendahlista vain reilun pisteen.

C-nuorten kilpailuihin saatiin kaksi kilpailijaa mukaan tyttöjen ja poikien sarjoihin. C-tyttöjen Hopealuistinfinaalin voitti Meri-Vuokko Hannula (HLK), jonka pidempien kilpailumatkojen vauhti siivitti hänet tällä kertaa toiseksi sijoittuneen Hertta Rosendahlin ulottumattomiin. C-pojissa Jeremias Heikkinen (OuTa) luisteli neljä takuuvarmaa luistelua ja voitti Hopealuistinfinaalin, epäonnesta kaatumisten muodossa kokeneen Luka Rintalan (SU) jäädessä toiseksi.

B-juniorit kilpailevat ensimmäisiä vuosiaan Suomenmestaruuksista, kilpailumatkoinaan 500, 1500, 1000 ja 3000. Veera Lehtonen (SU) otti omansa ollen neljällä matkalla ripein. Toiseksi sijoittui myös SU:n Janette Pirhonen. Sarjan kolmas kilpailija HTU:n Sanni Rosendahl ei startannut enää toisena kilpailupäivänä. B-poikien ykkönen vuonna 2021 on HLK:n Alvar Muhonen, joka voitti Suomenmestaruuden reilun neljän pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen SU:n Sampsa Santtilaan. Kolmanneksi ja SM-pronssille luisteli PoPy:n Ilmo Haikonen.

A-junioreissa Laura Kivioja (PoPy) oli omaa luokkaansa tyttöjen sarjassa, Inka Koiviston (HLK) luistellessa SM-hopealle ja PoPy:n Elma Setälän napatessa SM-pronssin. A-poikien ykkönen oli tällä kaudella vakuuttavia tuloksia Inzellissäkin tehnyt SU:n Juuso Lehtonen, joka oli ripein kaikilla neljällä matkalla. Toiseksi sijoittui TuUl:n Kalle Kinnala, jääden Lehtosesta yhteispisteissä vajaan viiden pisteen päähän. SM-pronssimitali pujotettiin HLK:n Eetu Käsnäsen kaulaan.

Kansallinen kilpailukausi 2020-2021

Koronaepidemian johdosta pikaluistelun kansallinen kilpailukausi on ollut rikkonainen, mutta seuraavat kilpailut pyritään järjestämään, tilanteen sen salliessa Porissa 13.2.2021, jolloin vuorossa olisi Porin Pyrinnön kansalliset juniorikilpailut. Aikuisikäluokkien SM-kilpailut on tavoite järjestää maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Seinäjoella, mikäli tilanne koronaepidemian suhteen sen mahdollistaisi.

Hopealuistinfinaalin ja nuorten SM-kilpailujen tulokset kokonaisuudessaan >>