Pikaluistelun Euroopanmestaruuskilpailut käyntiin lauantaina

Vaikeasta koronavirustilanteesta huolimatta pikaluistelun kansainvälinen kilpailukausi saadaan avattua tulevana viikoloppuna, kun Hollannin Heerenveeniin muodostetun kolmen viikon kuplan ensimmäisenä viikonloppuna 16.-17.1.2021 kilpaillaan Euroopanmestaruuksista. Nykyisillä kilpailusäännöillä vuorovuosin järjestetään joko yhteispisteiden, tai matkakohtaiset EM-kilpailut. Vuonna 2021 on vuorossa yhteispistekilpailut, jossa ratkaistaan Euroopan parhaat pikaluistelijat sekä sprinttereiden-, että yleisluistelijoiden sarjassa. Sprintterit kilpailevat molempina kilpailupäivinä 500 ja 1000 metriä, jolloin neljän kilpailumatkan yhteispisteet ratkaisevaat paremmuuden. Vastaavasti yleisluistelijat kilpailevat miesten sarjassa ensimmäisenä päivänä 500 sekä 5000 metriä ja toisena päivänä 1500 ja 10 000 metriä. Naisten vastaavat kilpailumatkat yleisluistelijoiden kilpailussa ovat 500m sekä 3000m ja 1500m, 5000m. Samuli Suomalainen kilpailee EM-kilpailujen sprinttereiden yhteispistekilpailussa.

”Inzellissä on valmistauduttu vuodenvaihteesta lähtien, kun tämä kolmen viikon kupla varmistui. Maanantaina saavuimme Heerenveeniin ja luistelun tuntuu hyvältä. Toivotaan että kisassakin kulkee.”, totesi Samuli Suomalainen kilpailuja edeltävänä päivänä.

Päävalmentajana toimiva Janne Hänninen kehuu hollantilaisten kilpailujärjestelyjä: ”Olosuhteet ovat, kuin Olympialaisissa. Kaikki on erittäin hienosti hoidettu kilpailujärjestäjien puolesta, jotta joukkueilla olisi hyvä olla ja terveysturvallisuus varmistetaan hyvän hygienian lisäksi kahdesti viikossa suoritettavilla koronatesteillä.”

Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 12.30 Suomen aikaa.

Aikataulut ja lähtölistat ISU:n sivuilla >>

Live-lähetyksiä voi seurata Viasat ja Viaplay-palveluissa.

Lauantain Live-lähetys kello 12.25 alkaen >>

Sunnuntain Live-lähetys kello 12.25 alkaen >>