Suomalaisedustajat pikaluistelun arvokilpailuihin valittu

Suomen Luisteluliiton huippuluisteluvaliokunta valitsi sunnuntaina 10.1.2021 edustajat kevätkauden pikaluistelun kansainvälisiin kilpailutapahtumiin. Vaikka koronaepidemia on aiheuttanut peruutuksia myös kansainväliseen luistelukalenteriin, tullaan kevätkaudella 2021 kilpailemaan niin aikuisten, kuin nuortenkin kansainvälisissä huippukilpailuissa.

Pikaluistelun Euroopanmestaruuskilpailut järjestetään 16.-17.1.2021 Hollannin Heerenveenissä, johon on valittu Samuli Suomalainen. EM-kilpailut järjestetään yleisluistelijoiden- ja sprinttereiden kilpailutapahtuma, jolloin sekä yleisluistelijat, että sprintterit kilpailevat paremmuudestaan neljän matkan yhteispisteissä.

Euroopanmestaruuskilpailuja seuraa kaksi maailmancupin osakilpailuviikonloppua, jolloin Heerenveeniin muodostuu kolmen viikon ”kupla”, joka on tuttu käytäntö useasta urheilulajista. Kuplan avulla pyritään turvaamaan kilpailutapahtumien järjestäminen ja joukkueiden terveysturvallinen osallistuminen. Valmentajana Heerenveenin kilpailuissa toimii Janne Hänninen

ISU European Speed Skating Championships
Heerenveen, Alankomaat, 16.-17.1.2021
Lisätietoja ISU:n sivuilla >>

ISU World Cup Speed Skating
Heerenveen, Alankomaat, 22.-24.1.2021
Lisätietoja ISU:n sivuilla >>

ISU World Cup Speed Skating
Heerenveen, Alankomaat, 29.-31.1.2021
Lisätietoja ISU:n sivuilla >>

Yhteensä kuusi suomalaisjunioria on valittu helmikuussa järjestettäviin pikaluistelun nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin. Nuorten MM-kilpailut järjestetään Japanissa Hachinohe City:ssa 19.-21.2.2021. Suomea kilpailuissa edustavat: Laura Kivioja, Emil Ervik, Juuso Lehtonen, Kalle Kinnala, Max Kokko ja Tuukka Suomalainen.

Nuoren MM-kilpailut muodostuvat sekä matkakohtaisista-, että yhteispistekilpailuista, joiden lisäksi kilpaillaan myös mass startissa ja joukkuekilpailuissa, eli Team Pursuitissa ja Team Sprintissä.

ISU World Junior Speed Skating Championships
Hachinohe City, Japani, 19.-21.2021
Lisätietoja ISU:n sivuilla >>