Luisteluliitto muistuttaa vastuullisen seuratoiminnan merkityksestä korona-aikana

Koronaepidemia on Suomessa monin paikoin leviämisvaiheessa. Suomen Luisteluliitto muistuttaa osaltaan, että urheiluseurat ovat avainasemassa turvaamassa liikunta- ja urheilutoiminnan jatkuvuuden kriisin aikana, mutta ovat samalla vastuullisessa asemassa Korona-viruksen tartuntojen ehkäisyssä. Tämä edellyttää kaikilta seuratoimijoilta jatkuvaa vastuullisuutta liikuntapaikkojen käytössä ja niitä koskevien koronaohjeiden noudattamisessa.

Luisteluliitto suosittaa seuratoiminnassa noudatettavan seuraavia terveysturvallisia ohjeita koskien harjoitus ja kilpailutoimintaa:

– Harjoituksissa sekä lasten ja nuorten peli- ja kilpailutilanteissa ovat mukana vain urheilijat, valmentajat ja tarvittavat toimihenkilöt.
– Kasvomaskia tulee käyttää aina kun se on mahdollista. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet.
– Sisätiloissa tapahtuvaan harjoitustoimintaan ei päästetä yleisöä.
– Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
– Tapahtuma- ja toimipistekohtaisia enimmäishenkilömääriä on ehdottomasti noudatettava.
– Puku- ja pesuhuonetilat suositellaan suljettavaksi tai käyttöä rajoitettavan.
– Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.
– Otetaan kanssaihmiset huomioon, ennaltaehkäisy ja vastuullisuus on jokaisen yksilön tehtävä.

Lisätietoja ja aiheesta lisää:

Olympiakomitean sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun.

Olympiakomitean toimintaohjeet lajien huippu-urheiluun koronavirusepidemian aikana tulee huomioida soveltuvin osin myös lajin muussa harjoitustoiminnassa.

Alueelliset ohjeet ja suositukset löydät Aluehallintovirastojen sivuilta.

Koronaepidemian tilanteesta sairaanhoitopiireittäin sekä voimassa olevista alueellisista rajoituksista ja suosituksista löydät tietoa Koronaepidemia: alueiden tilanne, rajoitukset ja suositukset -sivulta