Joukko suomalaisia rullaluistelijoita kilpaili Eestin Rullituurilla Kuusalussa

Vaikka kansainvälinen rullaluistelukausi on ollut maailmanlaajuisesti mollivoittoinen koronaepidemian takia, mahdollisti Eestin kohentunut epidemiatilanne Rullituurin kaksi osakilpailua heinäkuussa. Kauden avaava kilpailutapahtuma järjestettiin 5.7. Elvassa ja toinen 19.7. Kuusalussa. Muutama suomalainen rohkeni matkustaa kilpailujen perässä Suomenlahden eteläpuolelle.

Kuusalun maratonilla oli mukana 68 osallistujaa, joiden joukossa Sami Juutinen (M40) ja Esa Lottanen (M50). Kovatasoisessa kilpailussa Esa Lottanen sijoittui koko kilpailun 34:nneksi ajalla 1:21.19,9 ja Sami Juutinen heti seuraavana, sijoitus 35 ajalla 1:21.21,6. Lottasen sijoitus M50-sarjassa oli 5:s ja Juutisen sijoitus M40-sarjassa 9:s. Juutinen kilpaili myös Elvan avausosakilpailun maratonilla, luistellen silloin ajan 1:12.54,8, jolla irtosi 23:s sija koko kilpailussa ja M40:sarjassa 6:s sija.

Puolimaratonilla kilpailijoita oli kaikkiaan 62, joiden joukossa Urho Eklund taisteli kaatumisenkin jälkeen hienosti sijalle 23. loppuajalla 47.29′,3. Eklundin sijoitus sarjassaan P15 oli 7.

10km matkalla Elias Waldén oli koko kilpailun kolmanneksi nopein ja miesten sarjassa hänen sijoituksensa oli toinen ajalla 24.30,3.

Rullituurilla kilpaillaan vielä päätösosakilpailu sunnuntaina 16.8. Tallinnassa.

Lisää tuloksia ja tietoja osakilpailusta voi lukea Rullituurin Internet-sivuilta >>