Ikäkausimaaottelu päätökseen auringonpaisteessa

Seinäjoelle järjestettäväksi siirretty nuorten ikäkausimaaottelu tuli päätökseen sunnuntaina aurinkoisessa säässä. Lauantain ja sitä edeltävät sateet kääntyivät kilpailijoille suotuisaksi kilpailuviikonlopun toisena päivänä kun aurinko paistoi ja jää saatiin kenttähenkilökunnan uutteralla työllä kiitettävään kuntoon. Kilpailujen aloitus viivästyi puolella tunnilla sillä varhain aamulla aloitetulla jäänkunnostuksella haluttiin varmistaa kilpailijoiden turvallisuus ja laadukkaat kilpailuolosuhteet.

Toisena kilpailupäivänä C-juniorit kilpailivat 500 ja 1500 metrillä sekä B-juniorit 1000 ja 3000 metrillä. Norjan pidettyä pistetaulukossa piikkipaikkaa varmisti naapurimaan luistelijat jälleen kerran yhden ikäkausimaaotteluvoiton suomalaisten, ruotsalaisten ja brittiläisten tiukasta vastarinnasta huolimatta.

Suomalaiset ottivat toisena päivänä matkavoittoja kolme kappaletta. C-juniorereiden 500 metrillä, jossa Sampsa Santtila kiilasi norjalaiskolmikon eteen peräti seitsemän kymmenyksen erolla. Santtila oli myös hienosti toinen 1500 metrin kilpailussa. Sanni Rosendahl voitti B-tyttöjen 1000 metriä ja Tuukka Suomalainen voitti B-poikien 1000 metriä, jossa Eetu Käsnänen täydensi suomalaisten kaksoisvoiton. Kärkikolmikkoon nousivat myös C-tyttöjen 500 metrillä Janette Pirhonen, oltua matkan toinen kotimaan ratojen ennätyksellään ja Villiina Suomalainen, joka oli matkan kolmanneksi nopein. Eetu Käsnänen oli tiukassa kamppailussa kolmen parhaan joukkoon B-poikien 3000 metrillä, mutta koki valitettavan kaatumisen kilpailun viimeisellä kierroksella ja sijoitus valahti viidenneksi.

Norja voitti ikäkausimaaottelun pistein 823, toisena Suomi pistein 658, kolmanneksi sijoittui Ruotsin joukkue pistein 411 ja neljäs oli Iso-Britannia pistein 151, jolla tosin oli mukana huomattavasti kärkikolmikkoa pienempi joukkue.

Koko Suomen joukkue suoriutui kokonaisuudessaan erittäin hyvin, sillä uusia ennätyksiä ja kauden parhaita syntyi laajalla rintamalla. Lämmin kiitos Seinäjen Urheilijoille ja koko kilpailuorganisaatiolle erinomaisesta kilpailutapahtumasta!

Sunnuntain tulokset >>
Lauantain tulokset >>