Sadesää haastoi kilpailijoita ja järjestäjiä ikäkausimaaottelun avauspäivänä

Perinteinen ikäkausimaaottelu käynnistyi lauantaina Seinäjoella sateisissa olosuhteissa, kun Iso-Britannian, Norjan, Ruotsin ja Suomen C- ja B-ikäluokkien pikaluistelijat kilpailivat paremmuudestaan henkilökohtaisessa kilpailussa ja joukkueviestissä.

Matkakohtaisena kilpailuna käytävässä ikäkausimaaottelussa, kukin luistelija kerää pisteitä omalle maalleen ja yhteenlaskettuna Norja pitää avauspäivän jälkeen kärkipaikkaa ennen Suomea, Ruotsia ja Iso-Britanniaa. Suomalaisia matkavoittajia avauspäivänä oli Sampsa Santtila C-poikien 500 metrillä ja Tuukka Suomalainen B-poikien 500 metrillä. Lisäksi kolmen parhaan joukkoon sarjoissaan ylsivät Janette Pirhonen, Urho Hiltunen, Eetu Käsnänen, Villiina Suomalainen sekä Sanni Rosendahl. Vaikka sää teki haasteita vesisateen pehmittäessä jään ja puuskittaisen kovan tuulen takia, niin monet tekivät omia ennätyksiään, tai vähintään hätyytteli kauden parhaitaan.

Viestikilpailu oli jälleen mielenkiintoinen, kun neljän luistelijan joukkueet olivat sekajoukkueita koostuen sekä C-sarjan että B-sarjan luistelijoista maittain. Lisäksi kilpailuihin koottiin tarvittavilta osin sekajoukkueita. Suomi saalisti kahden joukkueen voimin kaksi sijoitusta kolmen parhaan joukkoon, kun voittajiksi luisteli nelikko: Janette Pirhonen, Sampsa Santtila, Sanni Rosendahl ja Tuukka Suomalainen sadaosapelillä ennen Norjan joukkuetta. Suomen toinen joukkue kokoonpanolla: Villiina Suomalainen, Urho Hiltunen, Elma Setälä ja Eetu Käsnänen tekivät hyvää tiimityötä sijoittuen kolmanneksi. Suomen kolmas joukkue: Hertta Rosendahl, Matias Koivupuisto, Mila Siro ja Alvar Muhonen sijoittuivat kymmenen joukkueen kilpailussa kahdeksanneksi. Suomesta lainattiin myös Ruotsin kanssa samaan sekajoukkueeseen Meri-Vuokko Hannula, jonka joukkue kiri viimeisessä startissa lähtövoittoon ja lopputuloksissa sijalle 7.

Pistetilanne avauspäivän jälkeen toi Norjalle tukevan etumatkan 415 pisteellä. Suomi on toinen 343 pisteellä ja Ruotsi kolmas 214 pisteellä. Iso-Britannialla on kilpailun pienin joukkue ja heillä pisteitä on avauspäivän jälkeen 75.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kello 10.

Avauspäivän tulokset kokonaisuudessaan >>
2. kilpailupäivän aikataulu >>
2. kilpailupäivän lähtölistat >>