Nuorten ikäkausimaaottelu 2020

Nuorten ikäkausimaaottelu kilpaillaan 22.-23.2. Seinäjoella. Vuorovuosin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa järjestettävä maaottelu oli määrä järjestää helmikuussa 2020 Ruotsissa, vuosi sitten Norjan Hamarin isännöidessä kilpailutapahtumaa. Ruotsin Falunin 333 metrin jääradalla järjestettävä nuorten ikäkausimaaottelu on kilpailijamaiden yhteisellä päätöksellä päätetty siirtää Seinäjoelle, Falunin luonnonjäätilanteen vuoksi. 

Suomen joukkue koostuu 16 luistelijasta ja varaedustajista tällä kertaa Seinäjoella järjestettävään perinteiseen ikäkausimaaotteluun, jossa kilpailijamaita Suomen lisäksi ovat Iso-Britannia, Norja ja Ruotsi. Ikäkausimaaottelussa kilpaillaan C- ja B-ikäluokissa, jossa on 4 maapaikkaa tyttöjen sarjoissa ja 4 maapaikkaa poikien sarjoissa.

Junior C, Girls/Boys
1st day: 500 m, 1000 m
2nd day: 500 m, 1500 m
Junior B, Girls/Boys
1st day: 500 m, 1500 m
2nd day: 1000 m, 3000 m
Viestikilpailu, tytöt ja pojat sekajoukkueet 4 x 2 kierrosta ensimmäisenä päivänä. Kaksi joukkuetta jokaista kilpailijamaata kohden.

Suomen joukkue ikäkausimaaotteluun
Meri-Vuokko Hannula
Janette Pirhonen
Hertta Rosendahl
Villiina Suomalainen

Veera Lehtonen (jäänyt pois terveydellisistä syistä)
Sanni Rosendahl
Elma Setälä
Mila Siro

Urho Hiltunen
Matias Koivupuisto
Luka Rintala
Sampsa Santtila

Eetu Käsnänen
Alvar Muhonen
Ilmo Haikonen
Tuukka Suomalainen

Varalla: Tudor Prisada, Joonatan Salin

Valmennus & joukkueenjohto
Anssi Kallinen
Joel Vähä-Salo

Kilpailujen aikataulu >>