Uusia Hopealuistinfinaalin voittajia ja Suomen mestareita sateisessa Oulunkylässä

Lämpöasteet ja sakea tihkusade kiusasi kilpailijoita, valmentajia ja kisajärjestäjiä Hopealuistinfinaalin ja nuorten SM-kilpailujen sunnuntain päätöspäivänä. Tästäkin huolimatta moni luistelija paransi omia ennätyksiään ja kauden parhaitaan.

E-nuoret kilpailivat toisena päivänä kilpailuformaatin mukaisesti 300 metriä, jonka jälkeen kolmen matkan pisteet laskettiin yhteen ja näin muodostui paremmuusjärjestys Hopealuistinfinaalissa. E-tytöissä kolmella matkalla parasta vauhtia piti Helsingin Luistinkiitäjien Ida Holopainen, joka voitti jokaisen kilpailumatkan ja kasvatti piste-eron lopulta 6,9 pisteeseen toiseksi sijoittuneeseen Iiris Vuorisaloon (Porin Pyrintö), joka teki takuuvarmaa työtä tehden ennätyksensä viikonlopun aikana sekä 300, että 500 metrillä. Kolmas oli Henna Honkio (HLK), joka säilytti kolmospaikkansa yhteispisteissä myös toisen päivän kilpailun jälkeen. E-pojissa Hemmo Hannula piti pintansa toisena päivänä ja voitti Hopealuistinmestaruuden kovilla ajoilla. Toiseksi sijoittui Harjavallan Työväen Urheilijoiden Alvari Rosendahl, joka tehtaili myös ennätyksensä lauantaipäivän kilpailuissa molemmilla matkoilla. Kolmanneksi luisteli yhteispisteissä Porin Pyrinnön F-juniori-ikäinen Erik Vuorisalo kolmen hienon luistelun myötä.

D-juniorit kilpailivat 400 metrin radalla, jossa D-tyttöjen Hopealuistinfinaalin voitti HLK:n Meri-Vuokko Hannula, joka teki kovaa jälkeä uusien henkilökohtaisten ennätysten myötä. Toiseksi sijoittunut Hertta Rosendahl pani tiukasti kampoihin kirjaten niin ikään omat ennätyksensä uusiksi. Pronssia voitti HLK:n Unna Muhonen, joka onnistui kilpailuissa myös hienosti, josta osoituksena uudet henkilökohtaiset ennätykset 500 ja 1000 metrillä. D-pojissa Helsingin Työväen Luistelijoiden Elias Waldén varmisti Hopealuistinfinaalimestaruuden neljällä todella tasaisella ja hyvällä luistelulla. Toiseksi sijoittui Seinäjoen Urheilijoiden Eeka Rintala, jolle myös kirjattiin uusi oma ennätys 1000 metrillä. Pronssille luisteli Veikka Santtila (Seinäjoen Urheilijat).

C-tyttöjen sarjassa kilpailu oli kahden kauppa Janette Pirhosen ja Villiina Suomalaisen välillä. Vaikka Villiina Suomalainen (HLK) kiri avauspäivän päätteeksi yhteispisteissä kärkeen, niin Janette Pirhosen toisen päivän kaksi matkavoittoa siivitti hänet mestariksi 2,3 pisteen erolla Suomalaiseen. C-pojissa Hopealuistinmestaruuden voitti SU:n Sampsa Santtila, joka oli kolmella ensimmäisellä matkalla selkeä ykkönen, mutta joutui päätöspäivänä tiukille yhteispisteissä toiseksi sijoittuneen seurakaverinsa Luka Rintalan kanssa. Pronssista käytiin tiukkaa vääntöä ja lopulta Urho Hiltunen (SU) vei pronssimitalin nimiinsä vahvemman 1500 metrin luistelun jälkeen ennen Matias Koivupuistoa (SU).

Hopealuistinsarjoissa kilpailtiin toisena päivänä myös Hopealuistinviesteissä, jossa jokaiseen sarjaan saatiin yksi kilpailusäännöt täyttävä joukkue.

B- ja A-junioreissa kilpailtiin yleismatkojen yhteispisteissä ja sunnuntaina myös matkakohtaisilla matkoilla. B-tytöissä Porin Pyrinnön Laura Kivioja voitti ensimmäisen päivän jatkoksi myös sunnuntain molemmat matkat ja varmisti nuorten Suomen mestaruuden sekä yhteispisteissä, että matkakohtaisella 3000 metrin matkalla. Yhteispisteissä SM-hopeaa voitti Harjavallan Työväen Urheilijoiden Sanni Rosendahl, joka kisat avaavan 500 metrin kolmossijan jälkeen toiseksi noustua ei enää luovuttanut paikkaansa pidemmillä matkoilla ollen toinen myös 3000 metrillä. SM-pronssin yhteispisteissä nappasi Seinäjoen Urheilijoiden Veera Lehtonen, jonka kaulaan pujotettiin myös 3000 metrin SM-pronssi.

Eetu Käsnänen varmisti Suomen mestaruuden yhteispisteissä luistellen neljä ehjää kisasuoritusta ja vaikka Alvar Muhonen haastoi Käsnäsen tiukasti kilpailun päättävällä 3000 metrin matkalla, riitti Käsnäsen kyyti myös 3000 metrin matkavoittoon. Muhonen oli toinen sekä yhteispisteissä, että 3000 metrillä. Pronssimitalit pokkasi Seinäjoen Urheilijoiden Tudor Prisada.

A-tytöissä ei järjestys yhteispisteissä enää avauspäivän jälkeen muuttunut, vaan Sini Siro (Seinäjoen Urheilijat) sai pitää kärkipaikkansa voitettuaan sunnuntaina 1000 ja 3000 metrin kisamatkat ennen HLK:n Inka Koivistoa. Matkakohtainen 3000 metrin SM-mitalit jaettiin myös samassa järjestyksesä.

A–poikien kisa tyrehtyi toisen päivän osalta heti alkuunsa Seinäjoen Urheilijoiden Juuso Lehtosen jättäydyttyä pois kilpailusta vapauttaen tien Turun Urheiluliiton Kalle Kinnalalle voittaa sekä yhteispisteiden Suomen mestaruuden sekä matkakohtaisen 5000 metriä.