Hopealuistinfinaalin ja nuorten SM-kilpailujen avauspäivä vietettiin lämpimässä säässä

Helsingin Oulunkylässä starttasi lauantaina 8.2. Hopealuistinfinaali ja nuorten SM-kilpailut, joiden avauspäivän ohjelmaan kuului kaksi kisastarttia sarjoittain. Vaikka lämpömittari näytti plus-asteita, ei se estänyt nuoria tehtailemasta uusia kotimaan ratojen ennätyksiään.

Hopealuistin-ikäluokista nuorimmassa, E-junioreissa oli mukavasti kilpailijoita ja tulostasokin muodostui pikkuradalla varsin kovaksi. E-tytöissä kärkipaikkaa pitää hallussaan Helsingin Luistinkiitäjien Ida Holopainen, toisena kahden matkan jälkeen on Porin Pyrinnön Iiris Vuorisalo ennen HLK:n Henna Honkiota. E-pojissa kovinta vauhtia kahdella ensimmäisellä matkalla piti HLK:n Hemmo Hannula, Harjavallan Työväen Urheilijoiden Alvari Rosendahl ollen hyvänä kakkosena molemmilla matkoilla. Yhteispisteissä kolmannella sijalla on Erik Vuorisalo, Porin Pyrintö.

D-sarjassa kilpaillaan isolla radalla ja matkoina molempina päivinä on 500 ja 1000 metriä. D-tyttöjen sarjassa kahden ensimmäisen matkan jälkeen kärjessä on HLK:n Meri-Vuokko Hannula ennen toisena olevaa HTU:n Hertta Rosendahlia. Kolmantena avauspäivän jälkeen on HLK:n Unna Muhonen. D-pojissa Helsingin Työväen Luistelijoita edustava Elias Waldén voitti myös molemmat avauspäivän kilpailumatkat ja johtaa yhteispistekilpailua ennen toisena olevaa Seinäjoen Urheilijoiden Eeka Rintalaa. Kolmannelta sijalta toiseen päivään lähtee SU:n Veikka Santtila.

C-sarjassa luisteltiin avauspäivänä niin ikään 500 ja 1000 metriä. C-tytöissä Villiina Suomalainen ja Janette Pirhonen ovat kauden mittaa käyneet tasaista kilpailua kummankin vuorotellen voittajana. Yhteispisteissä Suomalainen kuitenkin johtaa ennen Pirhosta. C-pojissa Seinäjoen Urheilijoiden luistelijat pitävät ensimmäisen päivän jälkeen hallussaa neloisjohtoa Sampsa Santtilan voitettua sekä 500 että 1000m. Luka Rintala oli molemmilla matkoilla toinen ja Urho Hiltunen molempien matkojen kolmas. Myös neljäntenä oleva Matias Koivupuisto on lähellä kärkikolmikkoa.

Nuorten SM-kilpailut ovat Hopealuistinfinaalin ohella yksi perinteisimmistä kilpailuista kotimaassa. B- ja A-nuorten yhteispistekilpailussa mukana on yleisluistelumatkat ja lisäksi sunnuntaina kilpaillaan myös matkakohtaisista Suomen mestaruuksista 3000 B-nuorissa sekä A-tytöissä ja 5000 metrillä A-pojissa.

B-tytöissä kauden aikana Laura Kivioja on ollut kovassa vireessä oltuaan myös nyt nuorten SM-kisojen avauspäivänä. Porin Pyrintöä edustava Kivioja oli nopein 500 ja 1500 metrillä ja johtaa yhteispistekilpailua ennen toisena olevaa Sanni Rosendahlia (HTU). Kolmantena yhteispisteissä on Seinäjoen Urheilijoiden Veera Lehtonen. B-pojissa HLK:n Eetu Käsnänen nousi pistejohtoon seurakaveri Tuukka Suomalaisen jouduttua jättämään terveydellisistä syistä kilpailun kesken, oltua sitä ennen 500 metrin nopein. Käsnänen puolestaan voitti 1500 metriä. Yhteispisteissä toisena on HLK:n Alvar Muhonen ennen kolmantena olevaa SU:n Tudor Prisadaa.

A-tytöissä kilpailevat Seinäjoen Urheilijoiden Sini Siro ja Helsingin Luistinkiitäjien Inka Koivisto, Siron oltua avauspäivän 500 metrillä ja 1500 metrillä hieman nopeampi ja Siron pistejohdossa lähtee kaksikko toiseen kilpailupäivään. A-pojissa kilpailu on myös kahden kauppaa, kun SU:n Juuso Lehtonen ja Turun Urheiluliiton Kalle Kinnala ottaa mittaa toisistaan. Lehtonen onnistui kuitenkin avauspäivänä kirimään turvallisen tuntuisen etumatkan toiseen kilpailupäivään, jossa Lehtonen ja Kinnala luistelevat vastakkain sekä 1000 metrillä sekä 5000 metrillä.

1. kilpailupäivän tulokset >>

2. päivän lähtöjärjestys 1. matkat >>