Helsingin koululaismestaruuskilpailut

Helsingin Oulunkylän tekojääradalla kilpailtiin torstaina 30.1.2020 3-, 4-, 5- ja 6-luokkien kaupungin luistelumestaruuksista. 

Finaalistartti

Helsingin oppilasurheilu ja liikuntapalvelut sekä Suomen luisteluliitto järjestivät yhteistyössä Helsingin Luistinkiitäjien / Luisteluakatemian sekä Helsingin IFK:n jääkiekkojuniorien kanssa kanssa alakoululaisille Helsingin kaupungin luistelumestaruuskilpailut Oulunkylän tekojääradalla Helsingissä. Oulunkylän kenttähenkilökunta teki parhaansa kilpailuja edeltävän yön räntä- ja vesisateen aiheuttaman haasteen edessä ja sai jään priimakuntoon, kun 238 kilpailuihin ilmoittautunutta oppilasta odotti innolla starttiviivalle pääsyä.

Kilpailuformaatti noudatteli pitkälti short trackin kilpailusääntöjä ja nuorimmat sarjat, eli 3- ja 4-luokkalaiset kilpailivat vanhemmista poiketen sekasarjoissa. Joka ikäluokassa kilpailtiin harraste- ja kilpasarjoissa mahdollisimman matalan kynnyksen ja tasaisen kilpailun varmistamiseksi. Muutamia poisjääntejä ennen kilpailun alkua toki tuli ja kun kilpailut pääsivät pienellä viiveellä alkamaan, oli aiemmilta vuosilta Turun koululaiskisoista tuttu kilpailuorganisaatio jälleen vireessä yhdessä liikuntapalvelun ja oppilasurheilun erinomaisella avulla. Tuon reilun 200 luistelijan alkuerät, välierät ja finaalit läpivietiin tehokkaasti noin kahdessa ja puolessa tunnissa jäädytystaukoineen.

Turun koululaismestaruuskilpailut käydään tulevana perjantaina 7.2.2020.