Antero Eskola ja Tilda-Sofiia Oras sprinttereiden Suomen mestareiksi

Seinäjoella järjestettävien sprinttereiden SM-kilpailujen toinen kilpailupäivä käsitti kolme lajia, kun pikaluistelijat ratkoivat sprinttereiden Suomen mestaruuksista sekä seurajoukkueiden Team Sprint SM-kilpailussa. Antero Eskola ja Tilda-Sofiia Oras sprinttereiden Suomen mestareiksi, Laura Kiviojalle jälleen uusi SE tytöt 17-vuotiaissa.

Antero Eskolan tasavahvat neljä kilpailusuoritusta siivittivät hänet ensimmäiseen miesten sarjan sprinttereiden Suomen mestaruuteen yhteispisteillä 152,660. Verneri Kinnunen jäi yhteispisteissä Eskolalle 4,195 pistettä ja tuloksena sprinttereiden SM-hopea. Oulun Tarmon Tani Heikkinen luisteli neljä kilpailumatkaa yhteispistein 168,085 ja palkintona SM-pronssi.

Naisissa käytiin ensimmäisen päivän jälkeen tiukkaa kamppailua, kun kilpailua johtava Tilda-Sofiia Oras kasvatti päivän avausmatkalla lisää piste-eroa ensimmäisen päivän jälkeen toisella sijalla olleeseen Anni Käsnäseen ja vaikka Käsnänen voitti myös toisen päivän tuhat metriä, voitti Oras sprinttereiden Suomen mestaruuden 1,335 pisteen erolla Käsnäseen. Kolmanneksi sijoittui Jutta Niittylä.

B-tyttöjen sarjaa hallitsi Laura Kivioja, joka luisteli perjantain 500 metrin Suomen ennätyksen jatkoksi myös lauantaina uuden ikäluokkansa 1000 metrin SE:n ajalla 1.28,47. Yhteispisteissä Kivioja oli ylivertainen ennen Veera Lehtosta ja Villiina Suomalaista. B-tyttöjen sarjassa SM-mitalisteja saatiin useampi, kun perjantain 500 metrin kilpailussa Kiviojan ja Lehtosen väliin ehti Janette Pirhonen, 1000 metrin kilpailussa Kiviojan seuraksi kolmen parhaan joukkoon sijoittuivat Villiina Suomalainen ja Sanni Rosendahl.

Myös B-pojissa 5 luistelijaa pääsi mitalin makuun kahden ensimmäisen kilpailupäivän aikana. C-juniori-ikäinen Sampsa Santtila (Seinäjoen Urheilijat) haastoi tiukasti Helsingin Luistinkiitäjien Eetu Käsnäsen, mutta Käsnänen oli lopulta reilun kolmen pisteen turvin Suomen mestaruuden yhteispisteissä. Käsnänen voitti myös matkakohtaiset 500 ja 1000 metriä Santtilan ollessa kummassakin kilpailussa toinen. Kolmas yhteispistekilpailussa oli Alvar Muhonen. Perjantaina 500 metrillä kolmas oli Tudor Prisada ja tonnilla Matias Koivupuisto.

A-tyttöjen sarjassa nuorten talviolympialaisissa kultamitalin Mixed Team Sprintissä voittanut Sini Siro voitti Juuso Lehtosen tapaan pikamatkojen matkamestaruudet sekä yhteispisteiden Suomen mestaruuden. SM-hopealle yhteispisteissä ja matkakohtaisissa 500 ja 1000 metrin kilpailuissa luisteli Inka Koivisto.

A-junioreissa Seinäjoen Urheilijoiden Juuso Lehtonen nappasi kotiradallaan avauspäivän 500 ja 1000 metrin mestaruuksien lisäksi myös yhteispisteiden Suomen mestaruuden. Toiseksi luisteli neljän matkan yhteistuloksella Kalle Kinnala ja kolmanneksi Emil Ervik.

Lauantaina kilpailtiin myös seurajoukkueiden Team Sprint -kilpailussa, jossa kerrallaan kaksi kolmen luistelijan joukkuetta starttaa matkaan ja yksi luistelija kierroksen välein siirtyy sivuun, jolloin loppuaika määräytyy kolmannen luistelijan saapuessa maalin.

Naisten kilpailussa Porin Pyrintö voitti loppuajalla 1.44,96 vajaan kahden sekunnin erolla Helsingin Luistinkiitäjien joukkueeseen, jotka voittivat SM-hopeaa. Seinäjoen Urheilijoiden joukkue koki valitettavan kaatumisen, mutta siitä huolimatta palkintona oli SM-pronssimitalit.

Miesten Team Sprint oli Helsingin Luistinkiitäjien juhlaa tiukassa kamppailussa, jossa Seinäjoen Urheilijoiden joukkue jäi 39 sadasosalla hopealle. HLK:n voittoaika kirjataan 1.32,04, SU:n luistellessa 1.32,43 Helsingin Työväen Luistelijoiden joukkue sijoittui kolmanneksi ajalla 1.38,45