Sprinttereiden- ja matkakohtaiset SM-kilpailut Seinäjoella 24.-26.1.2020

Tulevana viikonloppuna 24.-26.1.2020 kilpaillaan Seinäjoella pikaluistelun Suomen mestaruuksista sekä sprinttereiden yhteispisteissä, että matkakohtaisilla kilpailumatkoilla. Seinäjoen jääurheilukeskus kokoaa viikonloppuna yhteen pikaluistelun yleisen sarjan sekä A- ja B-junioreiden maan parhaimmiston suomenmestaruuskilpailuihin.

Kilpailuissa ratkotaan sarjoittain sprinttereiden Suomen mestaruudet perjantaina ja lauantaina luisteltavien neljän matkan (2 x 500 m, 2 x 1000 m) yhteispisteiden perusteella. Perjantain 500 ja 1000 metriä ovat samalla myös matkakohtaiset SM-kilpailumatkat. Lauantaina ratkaistaan seurajoukkueiden Team Sprintin Suomen mestaruudet ja sunnuntaina on vuorossa 1500 metrin sekä naisten sarjan 5000 metrin ja miesten sarjan 10 000 metrin kilpailuissa. 

Miehissä sprinttereiden Suomen mestaruutta puolustava Helsingin Luistinkiitäjien Samuli Suomalainen, ei terveydellisistä johtuen pääse osallistumaan, mutta maan kärkiluistelijoista Oulun Tarmoa edustava Harri Levo on mukana, joka on vahva suosikki 500 metrin kilpailussa, jossa sanansa sanottavana olisi ollut myös Helsingin Luistinkiitäjien Miro Puolakalla, joka on myös tereveydellisistä syistä johtuen sivussa. Naisten sarjassa sprinttereiden Suomen mestaruutta puolustava nuori luistelijalupaus Laura Kivioja (Porin Pyrintö) kilpailee SM-kilpailusääntötarkistusten myötä nuorten sarjassa, joten naisten sarjassa saadaan uusi mestari.

Pitkillä matkoilla tullaan näkemään mielenkiintoiset kilpailut, kun naisten 5000 metrin Suomen mestaruutta puolustava Anni Käsnänen, Helsingin Luistinkiitäjät, saa mm. haastajakseen KENSU:a edustavan Kirsi Korpijärven, joka voitti ratamaratonin Suomen mestaruuden tammikuun alussa Helsingissä. Miesten sarjassa 10 000 metrin Suomen mestaruudesta kamppailevat mestaruutta puolustavan Kalle Kinnalan (Turun Urheiluliitto) lisäksi joukon hyviä pitkien matkojen luistelijoita, kuten Robert Brandt (Helsingin Työväen Luistelijat), Emil Ervik (Helsingin Luistinkiitäjät), Jaakko Hautamäki (Seinäjoen Urheilijat) ja Niko Räsänen (Helsingin Työväen Luistelijat), joka on myös tuore ratamaratonin Suomen mestari.

Sääolosuhteet lupaavat erinomaisia kilpailupäiviä, joten odotettavissa on varsin tasapuoliset olosuhteet kilpailijoille ilman sateita tai navakkaa tuulta.

Sprinttereiden ja matkakohtaiset SM-kilpailujen ohjelma:

Aika:
Perjantai 24.1.2020 klo 18.00 alkaen
Lauantai 25.1.2020 klo 14.00 alkaen
Sunnuntai 26.1.2020 klo 12.00 alkaen

1. päivän aikataulu >>

1. päivän ja 3. päivän lähtölistat >>

Sarjat ja matkat:

1. päivä
miehet, naiset, A- ja B-juniorit 500 m ja 1000 m

2. päivä
miehet, naiset, A- ja B-juniorit 500 m ja 1000 m
Miehet ja naiset Team Sprint

3. päivä
miehet, naiset, A- ja B-juniorit 1500 m
naiset 5000 m
miehet 10 000 m

Järjestäjä
Seinäjoen Urheilijat

Kilpailuja seuraamaan on vapaa pääsy.