Ikäkausimaaottelu siirretään Falunista Seinäjoelle

Vuorovuosin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa järjestettävä maaottelu oli määrä järjestää helmikuussa 2020 Ruotsissa, vuosi sitten Norjan Hamarin isännöidessä kilpailutapahtumaa. Ruotsin Falunin 333 metrin jääradalla järjestettävä nuorten ikäkausimaaottelu on kilpailijamaiden yhteisellä päätöksellä päätetty siirtää Seinäjoelle, Falunin luonnonjäätilanteen vuoksi. Leuto talvi on aiheuttanut haasteita, eikä luonnonjääradan jäätymisestä ole takeita kuukauden päästä järjestettävän kilpailutapahtuman lähestyessä kovaa vauhtia.

Tammikuun ja helmikuun aikana arvioidaan nuorisovaliokunnan toimesta myös tulevia luistelijavalintoja ikäkausimaaotteluun (C- ja B-ikäiset) sekä Viking Raceen Hollannin Heerenveenissä (11-16-vuotiaat). Valinnat julkaistaan viimeistään Hopealuistinfinaalin ja nuorten SM-kilpailujen jälkeisellä viikolla.