Suomalaisille master-luistelijoille menestyksekäs lauantai Innsbruckissa

Peräti kolme suomalaista pääsi mitaleille Innsbruckin World Winter Master Gamesin pikaluistelun päätöspäivänä. Pentti Kiiskiselle ei löytynyt pysäyttäjää M75-sarjassa, joka voitti 1000 metrin kilpailun ja samalla talvikisojen kolmannen kultamitalinsa. Outi Pinomäki niin ikään jatkoi mitaliputkeaan voittamalla pronssia N50-sarjan 1000 metrillä. Myös Jyrki Hietanen pääsi juhlimaan jälleen kolmen parhaan joukkoon voittaen pronssia M55-sarjan 1000 metrillä.

Suomalaisjoukkueen vahva vire 500 ja 1500 metrillä enteili hyvää päätöspäivän 1000 metrillä, kun seitsemän suomalaisluistelijaa starttasi kilpailuun. Joukkueesta ainoastaan Mika Siren ollut suunnitelmista poiketen mukana. Venäjän Elena Golosova, Hollannin Jolanda Voskamp ja Suomen Outi Pinomäki olivat kolme nopeinta jo aiemmin N50-sarjan 1500 metrillä ja valtasivat nytkin kolme ensimmäistä sijaa 1000 metrillä Golosovan voittaessa ajalla 1.41,76, Voskamp toinen 1.42,41 ja Pinomäki kolmas ajalla 1.45,02. 500 metrin pronssimitalisti Marja Sisso-Koriseva sijoittui tonnilla kuudenneksi ajalla 1.56,79.

Mainioita kisoja jatkava Jyrki Hietanen voitti kisojen toisen mitalinsa sijoittumalla kolmanneksi M55-sarjassa. Hietasen loppuaika oli 1.31,28 voittajan luistellessa ajan 1.24,18. Hopeamitalikaan ei jäänyt Hietaselta kauaksi, sillä Venäjän Aleksandr Kharchenko oli vain aavistuksen nopeampi ajalla 1.30,95. Kilpailun tasaisuutta M55-sarjassa kuvaa se, että tasaisen varmaa työtä kisoissa tehnyt Vesa Visti sijoittui kymmenen parhaan joukkoon yhdeksänneksi ajalla 1.33,00.

Kuten aiemmilla kilpailumatkoilla oli totuttu näkemään, oli M65-sarja odotetun kovatasoinen. Venäjän Sergei Mazein voitti tuhat metriä ajalla 1.32,85. Sarjan suomalaisluistelijoista Arvi Kallio sijoittui 13. ajalla 2.05,57 ja Jouko Lyytikäinen 15. ajalla 2.07,71.

M75-sarjan 500 metrin ja 1500 metrin kisaa hallinnut Pentti Kiiskinen ei jättänyt kilpailijoilleen mahdollisuuksia, vaan Kiiskinen voitti myös 1000 metriä kauden parhaallaan 1.41,26 ja saavuttaen siten kolmannen kultamitalinsa Innsbruckin talvikisoissa. Toiseksi sijoittunut Italian Bruno Toniolli jäi lähes kymmenen sekunnin päähän.