Suomalaisluistelijat hyvässä vauhdissa Winter World Masters Gamesin avauspäivänä

Itävallan Innsbruckissa järjestettävissä Winter World Masters Games:ssa avattiin torstaina pikaluistelukilpailut, jossa avauspäivän ohjelmaan kuului 500 ja 3000 metrin kilpailut 30-80-vuotiaiden sarjoissa. Avauspäivän parhaista suomalaissijoituksista vastasivat Valkeakosken Hakaa edustava Outi Pinomäki (N50), Valkeakosken Hakan Jyrki Hietanen (M55) sekä Oulun Tarmon Pentti Kiiskinen (M75).

Kaikkiaan kahdeksan suomalaisluistelijaa starttasi 500 metrin kilpailuun, jossa mukana oli yli 170 osallistujaa. N50 sarjassa Outi Pinomäki sijoittui toiseksi 500 metrin matkalla ajalla 49,75, hollantilaisen Jolanda Voskampin luistellessa voittoon ajalla 48,83. Marja Sisso-Koriseva oli hienosti kolmas Outi Pinomäen vanavedessä ajalla 51,30. Miehissä samassa ikäluokassa Mika Siren sijoittui kahdeksanneksi ajalla 42,95, kun voittaja Martin Hänggi Sveitsistä luisteli ajan 41,40.

M55-sarjassa Jyrki Hietanen nappasi hopeaa ajalla 42,99, Vesa Vistin täydentäessä suomalaismenestystä sarjassa viidennellä sijalla loppuajalla 43,74.

M65-sarjassa Suomea edustava Oulun Tarmon luistelija Arvi Kallio saavutti loppuajan 61,62, joka oikeutti 18:een sijaan. 18 kilpailijan M65-sarjassa kärki luisteli erittäin kovaa voittajan, USA:n Boris Leikinin luistellen ajan 43,37. Jouko Lyytikäinen sijoittui Kallion perässä 19:nneksi ajalla 63,75.

M75-sarjassa Pentti Kiiskinen oli 500 metrin kilpailussa omaa luokkaansa voittaen kilpailun ajalla 47,72, jättäen toiseksi sijoittuneen Norjan Kjell Guldteigin lähes neljän sekunnin päähän.

3000 metrin kilpailussa luisteli neljä suomalaista, joista Outi Pinomäki sijoittui parhaana N50-sarjassa neljänneksi. Pinomäen loppuajaksi kirjataan 5.43,89. Voittajaksi luisteli Venäjän Elena Golosova ajalla 5.16,59.

Jyrki Hietanen ja Vesa Visti kamppailivat M55-sarjan maailman parhaimmiston kanssa Hietasen oltua 11. ajalla 4.59,77 ja Vistin 16. ajalla 5.08,50. Sarjan voittaja, Saksan Rene Van Bernum hurjasteli ajan 4.29,05.

Jouko Lyytikäinen saavutti loppuajan 6.45,78 sijoittuen sijalle 15. sarjassaan M65, jossa kärki oli omaa luokkaansa. Voittajaksi luisteli Venäjän Sergei Mazein ajalla 4.42,89 jättäen toiseksi sijoittuneen Norjan Ragnvald Næssin liki 14 sekunnin päähän.

Tulokset
500m
Results Age Group A
Results Age Group B

3000m

Pikaluistelukilpailut Innsbruckin Winter World Masters Gamesissa jatkuu perjantaina 17.1. 1500 ja 5000 metrin kilpailuilla.