Eetu Käsnänen jäi täpärästi massastartin finaalin ulkopuolelle nuorten talviolympialaisissa

St. Moritzissa käytävissä pikaluistelukilpailuissa St. Moritzersee-järven jäällä kilpailtiin nuorten talvilympialaisten viimeinen laji, kun tyttöjen ja poikien sarjassa ratkaistiin paremmuus massastartissa. Suomalaisluistelijoista mukana oli koko nelikko Laura Kivioja, Sini Siro, Eetu Käsnänen ja Tuukka Suomalainen.

Massastartissa, eli yhteislähtökilpailussa, kilpailtiin ensin kummassakin sarjassa kaksi alkuerää, josta kuudentoista luistelijan joukosta kahdeksan parasta pisteiden ja loppuaikojen perusteella selvitti tiensä finaaliin. Nuorten talviolympialaisten massastartissa kilpailtiin A- ja B-nuorten kilpailusääntöjen tapaan 10 kierrosta, jossa välikirimaali oli 4 ja 7 kierroksen jälkeen, joista jaossa oli kolmelle parhaalle jaossa pisteet 3-2-1. Kymmenen kierroksen maalissa Kuusi parasta sai pisteitä 30-20-10-4-2-1 ja loput finaaliin pääsijät ratkaistiin maaliintulojärjestyksen mukaan.

Suomalaisittain massastartti oli haastava. Laura Kivioja koki kaatumisen heti kisan alkuvaiheilla, joka vaikeutti hänen kisaansa, kun koko pääjoukko piti saada uudelleen kiinni. Sini Siro oli pääjoukon mukana, mutta ei yltänyt loppukirissä kahdeksan parhaan joukkoon. Eetu Käsnänen jäi pienellä erolla finaaleista oltuaan paras ei-jatkoonmenijä. Finaaleihin selvitäkseen olisi tarvinnut kyseisessä alkuerässä vähintään yhden pisteen, joko välikireistä tai maaliintulosta. Myös Tuukka Suomalainen pääsi lähelle finaalipaikkaa, mutta yhdeksän luistelijaa hänen alkuerässään keräsi enemmän pisteitä ja näin Suomalaisen sijoitus alkuerässään oli 10.

Tyttöjen massastartin finaalissa voittajaksi luisteli Kiinan Binyu Yang ollen ensimmäisenä maalissa ja saavuttaen 30 pistettä. Toiseksi sijoittui 25 pisteellä Tsekin Zuzana Kursova saavuttaen tasaisesti pisteitä välikireissä ja maalissa. Kolmas lopputuloksissa oli Italian Katia Filippi 10 pisteellä.

Poikien finaalissa kärkikolmikko ratkaistiin viimeisellä kierroksella, jossa Japanin Motonaga Arito oli nopein ja voittaen kilpailun maaliintulosta parhaalle jaettavan 25 pisteen turvin. Toiseksi sijoittui maaliintulosta 20 saatuaan Columbian Diego Amaya Martinez ennen Venäjän Pavel Tarania (10 pistettä).