Sini Sirolle kultaa nuorten talviolympialaisissa

Nuorten talviolympialaisten pikaluistelu St. Moritzin järven jäällä jatkui keskiviikkona 15.1. sekajoukkueiden Team Sprintillä. Päivä tarjosi suomalaisittain juhlavia hetkiä, sillä Sini Siro voitti joukkueensa kanssa nuorten olympiakultaa. Myös Laura Kivioja joukkueineen menestyi upeasti voittaen hopeaa. Tuukka Suomalainen täydensi suomalaisittain hienon päivän voittaen joukkueensa kanssa pronssia.

16 joukkuetta muodostettiin tyttöjen 500 metrin ja poikien 1500 metrin kilpailujen sijoitusten perusteella, joista kilpailijat yhdisteltiin neljän luistelijan sekajoukkueiksi Team Sprint Mixed -kilpailuun. Monelle kilpailijalle joukkuekaverit olivat täysin uusia tuttavuuksia ja luistelijoiden tärkein tehtävä tiistain välipäivänä olikin hioa joukkueensa taktiikka ja tekniikka yhtenäiseksi.

Suomalaisittain keskiviikon kilpailupäivä oli menestys, kun myös pikaluistelijat avasivat mitalitilin nuorten talviolympialaisissa täydellä värisuoralla, jo aiemmin Suomen olympiajoukkueen mitalitilin avanneen alppihiihtäjä Rosa Pohjolaisen ja Team Even -parinsa Jaakko Tapanaisen perässä. Sini Siro voitti yhdessä Yukino Yoshidan, Ignaz Gschwentnerin ja Alexander Sergeevin kanssa kultaa ajalla 2.04,10.

”Oma osuus meni ihan hyvin, vaikka toinen kaarre meni radan ulkoreunaa pitkin, mutta kokonaisuudessaan hyvin. Joukkuekaverit eivät olleet entuudestaan tuttuja, mutta kokemus oli hieno, kun saa luistella eri maiden luistelijoiden kanssa. Odotan todella innolla palkintojenjakoa ja olympiamitalia. Kokonaisuudessaan nämä kilpailut ovat olleet yksi elämäni parhaimmista kokemuksista”, tiivisti Sini Siro tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Laura Kiviojan joukkue (Kivioja, Daria Kopacz, Theo Collins ja Motonaga Arito) voittivat hopeaa jääden reilun puolentoista sekunnin päähän voittajista loppuajalla 2.05,92.

Sini Siron tavoin Laura Kivioja oli onnellinen Mixed Team Sprintin jälkeen: ”Tuntuu tosi hyvältä ja vielä kolme suomalaista mitaleilla. Ei tällaista pääse kokemaan, kuin kenties kerran elämässään. Joukkuekavereita tiesin jonkun verran entuudestaan. Kisassa tuuli oli kova, vaikea pysyä pystyssä startissa. Potkut menivät vähän läpi, mutta muuten ihan hyvä”, Kivioja tiivisti.

Suomalaisittain värisuoran täydensi joukkue, jossa Tuukka Suomalainen luisteli yhdessä Ramona Ionel, Valeriia Sorokoletova ja Jonathan Tobon luistellen joukkueena ajan 2.05,96, jolla he ansaitsivat pronssimitalit vain neljä sadasosaa hopeamitalista jääneenä.

”Aika kova työ oli luistella kolmas osuus kovassa tuulessa. Joukkuekaverit olin nähnyt aiemmin maailmancupeissa ja kaikki sujui loppujen lopuksi hyvin. Hienoa päästä palkintojuhliin ja hakea olympiamitali kaulaan, kuitenkin ensimmäinen kerta. Kokonaisuudessaan kisat ovat olleet hieno kokemus, hienot maisemat ja päässyt näkemään erilaisia luistelijoita”, kertasi Tuukka Suomalainen kisapäivää ja -tapahtumia.

Eetu Käsnänen joukkuekavereinaan Katia Filippi, Alexandra Rutkovskaia ja Remo Slotegraaf, luistelivat joukkueena ajan 2.10,07, joka oikeutti kuudentoista joukkueen kilpailussa sijalle 12.