Suomalaisluistelijat avasivat kisaurakkansa nuorten talviolympialaisissa

Nuorten talviolympialaisten neljäntenä kilpailupäivänä käynnistyivät myös pikaluistelukilpailut St. Moritzissa. Sunnuntaina 12.1.2020 pikaluistelun ensimmäisenä lajina oli 500 metrin kilpailu, jossa mukana oli myös suomalaisluistelijat Laura Kivioja, Sini Siro, Eetu Käsnänen ja Tuukka Suomalainen.

St. Moritzersee järven jää saatiin kisakuntoon ja olosuhteet olivat otolliset, kun 63 pikaluistelijaa starttasi 500 metrin kilpailussa. Vaikka pikaluistelun nykypäivän standardin mukaisista halliolosuhteista poikettiin järvenjääolosuhtein, oli tulostaso varsin kova. Tyttöjen sarjan voittajaksi kruunattiin Hollannin Isabel Grevelt ajalla 40,57 puolen sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Kiinan Jingyi Wang:ia ajalla 41,07. Kolmanneksi luisteli yhdeksän sadasosan turvin Japanin Yukino Yoshida ajalla 41,16. Suomen Laura Kivioja saavutti sijan 17. ajalla 43,41 ja Sini Siro sijan 30. ajalla 44,55.

Poikien sarjan voittajaksi luisteli Japanin Yudai Yamamoto ajalla 36,42. Toiseksi sijoittui Espanjalainen Niil Llop Izquierdo ajalla 36,60. Pronssimitali pujotettiin Kiinan Zhiwen Xue:n kaulaan loppuajalla 36,67. Eetu Käsnänen ja Tuukka Suomalaisen löytyvät tuloslistalta peräkkäisillä sijoituksilla 19. ja 20., järjestyksessä Tuukka Suomalainen 19. ajalla 38,93 ja Eetu Käsnänen 20. ajalla 38,97.

Maanantaina 13.1. on vuorossa 1500 metrin kilpailu, jossa suomalaisnelikko on myös mukana.

Nuorten talviolympialaisten pikaluistelun kisatuloksia voi seurata kisasivuilta: