Nuorten talviolympialaiset Sveitsin Lausannessa

Järjestyksessään kolmannet nuorten talviolympialaiset kilpaillaan Sveitsissä 9.-22.1.2020. Suomen nuorten olympiajoukkueeseen kuuluu 52 urheilijaa 10 urheilumuodossa. Kisojen avajaiset järjestetään torstaina 9.1. kahdella paikkakunnalla, varsinaisessa järjestäjäkaupungissa Lausannessa sekä pikaluistelijoiden kisakaupungissa St. Moritzissa. Suomen lippua avajaisissa kantavat jääkiekkoilija Emilia Kyrkkö ja pikaluistelija Laura Kivioja. Lue lisää Olympiakomitean tiedotteesta >>

Pikaluistelun kisanäyttämöä on saatu jännittää viimeiseen saakka, sillä lämmin alkutalvi hidasti St. Moritzersee -järven jäätymistä St. Moritzissa. Pikaluistelukilpailutapahtumat ajoittuvat 12.-16. tammikuuta ja viimeisimmän tiedon mukaan järvenjää on 17-19cm paksu ja sääennusteet lupaavat hyvää rataolosuhteiden ja jääkoneen käytön varmistamiseksi kilpailujen ajaksi.

Suomen Olympiakomitea julkisti 17.12. Suomen joukkueen nuorten talviolympialaisiin. Suomea pikaluistelussa edustavat Laura Kivioja (Porin Pyrintö), Sini Siro (Seinäjoen Urheilijat), Eetu Käsnänen (Helsingin Luistinkiitäjät) sekä Tuukka Suomalainen (Helsingin Luistinkiitäjät). Kaikkiaan Suomen olympiajoukkueen koko on 52 urheilijaa yhteensä 11 lajissa. Kilpailuja käydään Sveitsin lisäksi myös Ranskassa, jossa kilpaillaan ampumahiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Uuututena mukana on myös jääkiekon 3vs3-pelimuoto näytöslajina.

Pikaluistelu, YOG 2020, Lausanne
Laura Kivioja, Porin Pyrintö
Sini Siro, Seinäjoen Urheilijat
Eetu Käsnänen, Helsingin Luistinkiitäjät
Tuukka Suomalainen, Helsingin Luistinkiitäjät

Valmennus/huolto:
Janne Hänninen, valmentaja
Timo Järvinen, valmentaja
Kimmo Kivioja, huolto

Suomen pikaluistelujoukkueen kuulumisia voi seurata Instagramissa, #speedskatingfinland ja Facebookissa, www.facebook.com/luisteluliitto

Nuorten talviolympialaisia voi seurata seuraavilla tavoilla:

Kisojen aikataulu ja tulospalvelu:
https://www.lausanne2020.sport/results

Live-stream:
https://www.olympicchannel.com/en/events/detail/lausanne-2020-youth-olympic-games/

Suomen Olympiakomitean kisasivut:
https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/nuorten-olympialaiset/lausanne-2020/

Suomen joukkueen esittely ja ladattava esite:
https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/nuorten-olympialaiset/lausanne-2020/suomen-joukkue/

Olympic Team Finlandin sosiaalisen median kanavat:

Facebook: www.facebook.com/olympicteamfinland
Twitter: www.twitter.com/OlympicTeamFI
Instagram: www.instagram.com/olympicteamfinland

Hashtagit: #YOGLausanne2020Fi #OlympicTeamFi