Neljä pikaluistelijaa valittu nuorten talviolympialaisiin

Sveitsin Lausannessa järjestetään kolmannen kerran nuorten talviolympialaiset 9.-22.1.2020. Pikaluistelukilpailut käydään kuvankauniissa maisemissa St. Moritzersee -järven jäällä St. Moritzissa 12.-16. tammikuuta.

Suomen Olympiakomitea julkisti 17.12. Suomen joukkueen nuorten talviolympialaisiin. Suomea pikaluistelussa edustavat Laura Kivioja (Porin Pyrintö), Sini Siro (Seinäjoen Urheilijat), Eetu Käsnänen (Helsingin Luistinkiitäjät) sekä Tuukka Suomalainen (Helsingin Luistinkiitäjät). Kaikkiaan Suomen olympiajoukkueen koko on 52 urheilijaa yhteensä 11 lajissa. Kilpailuja käydään Sveitsin lisäksi myös Ranskassa, jossa kilpaillaan ampumahiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Uuututena mukana on myös jääkiekon 3vs3-pelimuoto näytöslajina.

Edelliset nuorten talviolympialaiset on järjestetty Norjan Lillehammerissa vuonna 2016 ja Itävallan Innsbruckissa vuonna 2012. Lillehammerissa Suomea edsutivat Samuli Suomalainen sekä Jaakko Hautamäki ja Innsbruckin kilpailuissa Tuomas Rahnasto sekä Lasse Ahonen.

Pikaluistelu, YOG 2020, Lausanne
Laura Kivioja, Porin Pyrintö
Sini Siro, Seinäjoen Urheilijat
Eetu Käsnänen, Helsingin Luistinkiitäjät
Tuukka Suomalainen, Helsingin Luistinkiitäjät

Valmennus/huolto:
Janne Hänninen, valmentaja
Timo Järvinen, valmentaja
Kimmo Kivioja, huolto

Lausanne 2020 – Nuorten olympialaisten kotisivut
Suomen Olympiakomitean kisasivut
Suomen joukkueen esittely