Suomalaispikaluistelijat laajasti edustettuna maailmalla

Pikaluistelun maailmancupin avauskilpailu Minskissä saatiin päätökseen sunnutaina. Miro Puolakka vastasi päätöspäivän suomalaisedustuksesta sijoittuen miesten 500 metrin B-ryhmässä sijalle 26.

Kausi 2019-2020 saatiin käyntiin pikaluistelijoiden toimesta käyntiin sekä aikuisten, että nuorten sarjoissa. Valko-Venäjän Minskissä kilpailtiin maailmancupin avauskilpailun päätöspäivänä miesten 500m, 1500m sekä naisten 1000m ja massastartti. Nuorten maailmancupin avausosakilpailun päätöspäivässä kilpailtiin sekä miesten, että naisten 500m, 1500m ja massastartti.

Suomen maailmancupedustajista myös Miro Puolakka pääsi avaamaan henkilökohtaiset kilpailunsa perjantain Team Sprintin jälkeen päästyään viivalle 500 metrin kilpailussa. Puolakka kilpaili B-ryhmässä, jolloin kilpailustartti oli varsin aikaisin aamulla kilpailupäivän alkaessa 09.50. Varsin tasaisessa kilpailussa Puolakan sijoitus oli 26:s ajalla 36.298, avaussatametrisen ollessa 9,89. B-ryhmän voitti kanadalainen Laurent Dubreuil ajalla 35.371. Viimeisestä maailmancupin pistesijasta Puolakka jäi 15 sadasosaa.

1.Laurent Dubreuil CAN 35.371
2.Roman Krech KAZ 35.428
3.Hein Otterspeer NED 35.448

26. Miro Puolakka FIN 36.298

Miesten 500 metrin A-ryhmässä vauhti oli entistä kovempaa, kun voittajaksi luisteli korealainen Jun-Ho Kim ajalla 34,870. Toiseksi sijoittui Kiinan Tingyu Gao 34,913 ja kolmanneksi hollantilainen Dai Dai Ntab 34,916.

Tulokset kokonaisuudessaan >>

Maailmancup jatkuu perjantaina 22.11. Puolan Tomaszów Mazowiecki:ssa.

Nuorten maailmancupissa Suomen viisihenkinen joukkue otti mittaa maailman parhaista päätöspäivän kolmella kilpailumatkalla. Naisten 500 metrillä Laura Kivioja sijoittui 35:nneksi ajalla 42.754. Kilpailun voitti Hollannin Femke Kok ajalla 39.307. Miehissä Juuso Lehtonen oli paras suomalainen sijoittuen 38:nneksi ajalla 39.242. Kalle Kinnala oli 46:s ajalla 39.984 ja epäonninen Eetu Käsnänen 57:s, aika 52.7.

1500 metrillä Laura Kivioja sijoittui naisten sarjan 38:s ajalla 2:18.753, kun kilpailun voitti Robin Groot ajalla 2:03.804. Miesten vastaavalla kilpailumatkalla Emil Ervik sijoittui parhaana suomalaisena 34:nneksi ajalla 2:00.790. Juuso Lehtonen jäi Ervikistä reilun sekunnin sijoittuen 40:nneksi ajalla 2:02.006. Kalle Kinnalan sijoitus lopputuloksissa oli 50:s ajalla 2:04.361. Miesten 1500 metrin voitti Jur Veenje ajalla 1:52.060.

Suomalaisista Emil Ervik kilpaili vielä massastartissa, jossa sijoitukseksi tuli 22:s, kolmen maailmancup-pisteen kera.

Kotimaassa yli 60 luistelijaa G-junioreista master-ikäluokkiin kilpailivat Season Opening Racen päätöspäivänä plus-lämpötilassa ja kevyessä tuulessa. Toisena kilpailupäivänä oli ensimmäisen päivän tapaan kaksi kilpailumatkaa, joskin pikkuradan kilpailuohjelmaan kuului vain yksi 300 metrin luistelu.