Pikaluistelun superviikonloppu

Pikaluistelukauden osalta eletään kiireistä viikonloppua, sillä samanaikaisesti kilpaillaan sekä aikuisten, että nuorten maailmancupissa ja lisäksi kotimaan kilpailukauden avauksessa.

Valko-Venäjän Minskissä käynnistyi pikaluistelun maailmancup perjantaina ja kilpailut jatkuivat tänään lauantaina. Suomalaisluistelijoista mukana lauantain kilpailupäivässä olivat Antero Eskola ja Samuli Suomalainen, jotka kumpikin luistelivat 1000 metrin B-ryhmän kilpailussa. B-ryhmässäkin kyyti oli kylmää ja Antero Eskola suoriutui kaksikosta hienoisesti paremmin sijoittuen 32:nneksi ajalla 1:13.512. Samuli Suomalaisen sijoitus oli 34. ajalla 1:13.813. Misten 1000 metrin kilpailun B-ryhmän voitti Korean Tae-Yun Kim ajalla 1:09.975.

Tulokset kokonaisuudessaan >>

Minskin maailmancuposakilpailu jatkuu sunnuntaina alkaen kello 09.52, jolloin 500 metrin kilpailussa miesten B-ryhmässä kilpailee Miro Puolakka.

TV-lähetys Viasatin urheilukanavalla kello 15.00 alkaen, jolloin kilpaillaan miesten A-ryhmän 500m, naisten A-ryhmän 1000m, miesten A-ryhmän 1500m sekä naisten massastartin finaali.

Nuorten maailmancup Bjugn, Norja

Norjan Bjugnissa käynnissä olevassa nuorten ja neo-senioreiden maailmancupin avauksessa kilpailtiin sekä naisten, että miesten 1000 metriä ja 3000 metriä. Suomen joukkueessa avausosakilpailussa luistelevat Laura Kivioja, Emil Ervik, Kalle Kinnala, Eetu Käsnänen ja Juuso Lehtonen. Bjugnin luisteluhalli ei ole aivan Euroopan huippuhallien tasolla, mutta seinät ja katto takaavat sen, että luistelijat pääsevät kilpailemaan säältä suojassa.

Naisten 1000 metrillä Laura Kivioja ylsi sijalle 38 ajalla 1:28.381. 1000 metrin voitti Hollannin Femke Kok ajalla 1:19.039. Vastaavasti miesten sarjassa paras suomalainen oli Emil Ervik ajalla 1:17.913, mikä oikeutti sijaan 34. Juuso Lehtonen sijoittui 39:nneksi ajalla 1:18.530, Eetu Käsnänen 42:nneksi ajalla 1:18.693 ja Kalle Kinnala 52:nneksi ajalla 1:19.873. Miesjunioreiden 1000 metrin voitti Japanin Taiyo Nonomura loppuajalla 1:12.429 lähes kahdeksan kymmenyksen erolla toiseksi tulleeseen Korean Sang Hyeok Cho:n.

Avauspäivänä suomalaisjuniorit luistelivat myös miesten 3000 metrin kilpailussa, jossa Emil Ervik piti heistä parasta vauhtia saavuttaen loppuajan 4:19.165, jolla irtosi 30:s sija. Kalle Kinnala oli sijalla 35. ajalla 4:25.824 ja Eetu Käsnänen sijalla 37. ajalla 4:28.427. Matkavoiton nappasi Japanin Motonaga Arito ajalla 3:55.878.

Kolmikko: Käsnänen, Kinnala, Lehtonen kilpailivat päivän päätteeksi vielä Team Sprint-kilpailussa, jossa lopputuloksena oli 12:s sija ajalla 1:33.250. Team Sprintin voitti Japanin joukkue ennen Hollantia ja Venäjän joukkuetta. Japanin voittoaika oli 1:24.404.

Nuorten maailmancupin Bjugnin osakilpailut tulokset kokonaisuudessaan >>

Kotimaan kilpailukauden avaus Seinäjoella

Season Opening Race korkkasi kotimaisen kansallisen kilpailukalenterin ja kaksipäiväisen yhteispistekilpailun ensimmäinen kilpailupäivä päästiin viemään läpi varsin suotuisissa olosuhteissa lämpöasteiden keikkuessa aavistuksen nollan alapuolella.

Kilpailukauden pääsivät avaamaan niin pikkuradan luistelijatkin, kuin ison radan kilpailijatkin. Lauantain kilpailuohjelmassa oli sarjakohtaisesti kaksi kilpailumatkaa, jotka muodostivat mm. E-D- ja C-sarjalaisten Nuoriso Cupin avausosakilpailun.