Suomen Team Sprint -kolmikko 12:s maailmancupavauksessa.

Pikaluistelijat aloittivat pikaluistelun maailmancupin Valko-Venäjän Minskin osakilpailussa. Minskin pikaluisteluareena tarjosi mainiot olosuhteet, kun kilpailuviikonlopun avauspäivänä luisteltiin sekä miesten että naisten Team Sprint ja myös henkilökohtaisista matkoista naisten 3000m ja miesten 5000m. Suomalaiset olivat mukana miesten Team Sprintissä.

Antero Eskola, Miro Puolakka ja Samuli Suomalainen pääsivät irti jo kilpailujen avauspäivänä, kun kolmikko asettui viivalle kolmen luistelijan joukkueina luisteltavassa Team Sprintissä. Kyseisenen laji on nimensä mukaisesti joukkuekilpailu, jossa kolme luistelijaa lähtee yhtä aikaa matkaan ja kukin luistelija johtaa joukkuetta yhden kierroksen, jonka jälkeen siirtyy sivuun. Viimeisen luistelijan tuotua joukkue maaliin pysäytetään kellot. Suomen joukkue luisteli toisessa parissa yhdessä isäntämaa Valko-Venäjän kanssa. Valko-Venäjän joukkueen otettua vilppilähdön, päästiin vasta toisella liikkeelle. Suomen startti toisella yrittämällä ei täysin onnistunut ja joukkue ei päässyt optimaaliseen rytmiin. Lopputuloksissa Suomi oli lopulta sijalla 12. Miesten Team Sprintin voitti Hollanti, toiseksi nopein joukkue oli Kiina ja kolmas Kanada. Naisten Team Sprintissä voiton nappasi niin ikään Hollannin joukkue ennen Venäjää ja Japania.

Naisten 3000 metrin kilpailussa voiton nappasi kenties hieman yllättäenkin Kanadan Isabelle Weidemann, jolle voitto oli hänen uransa toinen. Kakkoseksi kiilasi Hollannin Carlijn Achtereekte ennen voittajan joukkuetoveria Kanadan Ivanie Blondinia.

Miesten 5000 metrin kilpailun voittajaksi luisteli Hollannin nuori 23-vuotias tähti Patrick Roest, joka teki yli kahdella sekunnilla uuden rataennätyksen Minsk-areenalla ajalla 6.16,615. Toiseksi sijoittui niin ikään hollantilainen Jorrit Bergsma jääden yli 5,5 sekuntia Roestille ajalla 6:22.297. Kolmanneksi sijoittui enemmän 1500 metrillä meritoitunut Venäjän Denis Yuskov ajalla 6:22.543.

Kilpailut jatkuvat lauantaina naisten 500 metrin B-ryhmän kilpailulla kello 09.45. Suomalaisista Antero Eskola ja Samuli Suomalainen kilpailevat 1000 metrin B-ryhmässä alkaen kello 10.27.

TV-lähetykset alkavat kello 14.00, jolloin kilpailuohjelmassa on naisten 500 metrin kilpailu, miesten 1000 metrin kilpailu, naisten 1500 metrin kilpailu sekä miesten massastartin finaali.