Jani Virtanen rullaluistelun SM-maratonin ykkönen

Rullaluistelun Suomen mestaruuskilpailut käytiin Oulussa 3.-4.8.2019. Viileä ja tuulinen sää oli luisteiloiden kiusana kaksipäiväisissä kilpailuissa, joissa luisteltiin sekä maraton-, että ratamatkat. Jani Virtanen nappasi maratonilla maratonin voiton ja reitin nopeimman palkinnon, mutta sairastelu vei parhaan terän sekä mahdollisuuden osallistua ratamatkoille.

Maratonin yleiseen sarjaan osallistui kaksi kilpailijaa, kun matkaan lähtivät Kuopion Luisteluseuran Jarkko Koponen sekä Helsingin Työväen Luistelijoiden Jani Virtanen. Kaksikko taittoi matkaa tasatahtia yli kilpailun puoleen väliin, mutta Jani Virtasen viimeisten kilometrien vauhti oli niin vahvaa, että Virtanen voitti ajalla 1.18,16 reilun minuutin erolla Jarkko Koposeen 1.19,24.

Master M40-sarjassa Kristiinan Urheilijoiden Jukka Korpi voitti ajalla 1.21,39. Matkan toiseksi nopein oli Kunto-Pirkkojen Marko Rahkonen ajalla 1.25,18. Kolmanneksi sijoittui HTL:n Anssi Niukkanen.

Masterit muodostivat kokonaisuudessaan pääjoukon varsin pitkään, mutta M50-sarjassa lopulta Raimo Huovila Kouvola Roller Derbystä ajalla erottautui sarjan voittajaksi ajalla 1.22,53. Toiseksi sijoittui Kari Vuorinen Tampereen Pyrinnöstä minuutin Huovilan takana. SM-pronssin pokkasi HTL:n Petri Virtanen.

M60-sarjassa Oulun Tarmon Osmo Soronen haastoi seurakaverinsa Hannu Korkiakosken, mutta Korkiakoski uusi edellisvuoden voittonsa ajalla 1.37,22, Sorosen loppuajan oltua 1.38,17.

Rullaluistelun SM-maraton ja 7. Virpiniemen rullaluistelumaraton, Oulu, Oulun Tarmo 3.8.2019

Miehet SM maraton 42 km
1. Jani Virtanen HTL 1.18,16, 2. Jarkko Koponen KuLs 1.19,24

Miehet 40 v SM maraton 42 km
1. Jukka Korpi Kristiinan Urheilijat 1.21,39, 2. Marko Rahkonen KuPi 1.25,18, Anssi Niukkanen HTL DNF

Miehet 50 v SM maraton 42 km
1. Raimo Huovila Kouvola Roller Derby 1.22,53, 2. Kari Vuorinen TampPy 1.23,53, 3. Petri Virtanen HTL 1.28,44

Miehet 60 v SM maraton 42 km
1. Hannu Korkiakoski OuTa 1.37,22, 2. Osmo Soronen OuTa 1.38,17

Miehet 42 km rullaluistelu
1. Hannu Leinonen OuTa 1.28,50, Per Hult HLK DNF

Naiset 42 km rullaluistelu
1. Anne Saromaa OuTa 1.53,17, 2. Anna Nieminen Oulu 2.03,40

Miehet 42 km Sauvarullaluistelu 1. Tommy From IS Söderby 1.31,23, 2. Aki Rundgren OuTa 1.37,04, 3. Juha Väisänen Oulun Veitikka 1.37,16, 4. Toni Ranne Ulvila 1.37,30, 5. Ismo Suomalainen Kouvola 1.40,19, 6. Tero Vimpari 1.41,38, 7. Ari Kenakkala Team Bartaveke 2.15,17, 8. Jukka Savilaakso Lumijoki 2.15,58, 9. Kalervo Ukkola OuTa 2.16,15

Naiset 42 km Sauvarullaluistelu
1. Kirsi Viiru 1.40,11

Pojat 12 v 12 km
1. Elias Walden HTL 31.03

Ratakilpailut käytiin Iinatin vanhalla karting-radalla, jossa kilpailtiin 200m, 1500m, 5000m ja 10 000 metrin kilpailut. Yleisen sarjan voittajaksi joka matkalla luisteli Oulun Tarmon Tani Heikkinen. P16-sarjassa Kristian Heikkinen, Jeremias Heikkinen ja Elias Waldén jakoivat mitalit, Kristianin ollessa nopein 500, 1500 ja 5000 metrin matkalla. Mastereissa kovinta vauhtia pitivät Jukka Korpi (M40) ja Osmo Soronen (M60).

Rullaluistelun JunnuCup sekä SM Rata, Oulu Iinatin moottorirata 4.8.19, + 14, tuuli 5 m/s

JunnuCup matkat

Pojat 12 v (200 m ja 1500 m) 1. Elias Walden HTL 24,7, 3.20,0

Pojat 14 v (200 m ja 1500 m) 1 .Jeremias Heikkinen OuTa 24,3, 3.24,3

Rata SM matkat

Pojat 16 v 200 m
1. Kristian Heikkinen OuTa 22,7, 2. Jeremias Heikkinen OuTa 24,5, 3. Elias Walden HTL 24,8

Pojat 16 v 1500 m
1. Kristian Heikkinen OuTa 3.05,2, 2. Elias Walden HTL 3.20,0, 3. Jeremias Heikkinen OuTa 3.24,3