Pääkaupunkiseudulla vietettiin vauhdikas rullaluisteluviikonloppu

Helsingin Pirkkolassa kilpailtiin Finnish Inline Cup ja Junnu Cupin osakilpailu lauantaina 6.7. ja heti perään Roller Derbyn SM-sarjan ratkaisupelit Vantaan Tikkurilan Urheilutalossa.

Teemu Ylänen nappasi miesten yleisen sarjan voiton Pirkkolan rullaluisteluovaalilla, jossa kauden toinen CUP-osakilpailu päästiin kilpailemaan juuri ennen rankkasateen saapumista. Ylänen oli nopein sekä pikamatkalla, 100 metrin aika-ajossa sekä 5000m yhteislähdössä. Nuoremmissa sarjoissa kilpailtiin 100 metrin aika-ajon lisäksi 200 – 1000 metrin yhteislähdöt. Mastereissa Jaakko Ajanki pyyhälsi myös yhteislähtökisan. Nuorten sarjojen voittajat olivat Manuel Poutala (P6), Helmi Suihkonen (T8), Okko Ovaska (P8), Viljami Ylänen (P10), Elias Waldén (P12), Urho Eklund (P14).

Tulokset – Helsingin FIC ja Junnu CUP 6.7.2019 >>

Perinteeksi muodostunut SM-viikko -monilajitapahtuma järjestettiin Tikkurilassa, Luisteluliiton edustamista lajeista Roller Derby järjesti SM-sarjan finaaliturnauksen, jonka ottelut pelattiin Tikkurilan Urheilutalossa. Yleisöä ja kannatusjoukkoja oli saapunut paikalle katsomontäydeltä ja tunnelma oli varsin juhlava. Tapahtuma alkoi kello 10.00 välierillä, jossa runkosarjan neljä parasta joukkuetta kamppailivat pääsystä finaaliotteluun.

Ensimmäinen välieräottelussa olivat vastakkain Helsinki Roller Derby Queen B’s ja Kallio Rolling Rainbow Kinapori Fistfunkers, jonka Helsinki Roller Derby vei lopulta varsin selvällä erolla: 230-76. Näin Helsinki Roller Derby jatkoi finaaliin ja Kallio Rolling Rainbow pronssipeliin. Toisessa välieräottelussa kohtasivat Oulu Roller Derbyn Shitty City Rollers sekä Dirty River Roller Derbyn Föri Fighters, joka päättyi Oulun eduksi lopulta lukemin 203-158.

15:00 käynnistyneessä finaaliottelussa kohtasivat edellisvuoden finaalikaksikko: Helsinki Roller Derby ja Oulu Roller Derby. Ottelu eteni varsin tasaisissa merkeissä tilanteen ollessa ensimmäisen periodin jälkeen 90-75, mutta puoliajan jälkeen Helsinki Roller Derby otti komennon ja voitti lopulta finaalin luvuin 180-149. Helsinki Roller Derby juhlii SM-sarjan voittoa ja kirkasti viime vuotisen hopean silloin Oulun viedessä mestaruuden, jolle nyt oli tyytyminen hopeaan.

Finaaliottelun jälkeen alkaneessa pronssiottelussa vastakkain asettui turkulainen Dirty River Roller Derby Föri Fighters ja helsinkiläinen Kallio Rolling Rainbow Kinapori Fistfunkers. DRRD oli Kalliota vahvempi koko ottelun ajan ja marssi tauolle mentäessä selvässä johdossa 106-39. Toisella puoliskolla turkulaiset lisäsivät painetta ja vaikka Kallio yritti kiriä, voitti Dirty River Roller Derby SM-sarjan pronssia lopputuloksella 182-88. Kallio Rolling Rainbow:lle oli kohtalona jälleen SM-sarjan neljäs sija kauden 2017-2018 tapaan.

Finaaliturnauksen lopputuloksia ja kuulumisia voi lukea finaalitapahtuman Facebook-sivuilta >>