Kakskerran lenkki luisteltiin aurinkoisessa säässä

Sää suosi rullaluistelijoita sunnuntaina 16.6. kun perinteinen Kakskerran lenkki kilpailtiin Turun Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saaristossa. 83 osallistujaa starttasi matkaan, joko sauvoilla tai ilman, kun valittavana oli haastavalla reitillä 38km ja 16km matkat. Pitkällä 38km reitillä kilpailtiin myös sauvarullaluistelun Suomen mestaruuksista. Kilpailujärjestäjät olivat jälleen panneet parastaan ja tarjosivat jälleen yhden hienoimmista kotimaisista rullaluistelutapahtumista kauniissa maisemissa. Kilpailussa vauhti oli jälleen kovaa ja etenkin miesten sauvarullaluistelun SM-sarjassa käytiin ankaraa mitalikamppailua.

Miesten sauvasarjaan osallistui yhteensä 22 luistelijaa, joista kahdeksan oli mukana SM-kilpailussa. Suomen mestariksi haastavalla kilpailureitillä sauvoi Aki Heinonen ajalla 1.15,16. Toiseksi ja SM-hopealle sijoittui Seppo Kuhanen niukimmalla mahdollisella erolla ennen kolmanneksi sijoittunutta Raimo Huovilaa. Hopea- ja pronssimitalisteille kirjattiin lopulta sama loppuaika 1.22,30, mutta maalikamera kertoi Seppo Kuhasen olleen piirun verran edellä. Mitalikamppailussa oli mukana lähes loppuun saakka myös Tommy From, joka jäi vain seitsemän sekuntia hopea- ja pronssimitalistista. Naisten SM-kilpasarjaan ilmoittautui kolme luistelijaa, mutta lopulta vain kaksi starttasi matkaan. Anne Varjonen voitti Suomen mestaruuden loppuajalla 1.44,10. Toiseksi ja SM-hopealle sijoittui Marjo Suonvieri ajalla 1.50,03.

Sauvarullaluistelun miesten yleisessä sarjassa kärkikolmikko oli myös mainiossa vauhdissa, heidän kolmen luistellessa maaliin 9 sekunnin sisällä toisistaan. Simon Jåfs voitti sauvarullaluistelun yleisen sarjan ajalla 1.32,08 ennen Jani Salmelaa (1.32,16). Kolmanneksi sijoittunut Pentti Pyrhönen jäi vain sekunnin Salmelasta ajalla 1.32,17.

38 kilometrin rullaluistelun miesten yleisessä sarjassa kyyti oli kylmää. Heti alusta asti oli selvä, että myös Kakskerran lenkin reittiennätystä on mahdollisuus hätyytellä. Pääjoukko pysyi hyvin koossa aina reitin puolen välin tuntumaa, mutta tämän jälkeen kärkiviisikko erottautui joukosta. Andrus Kuuk veti kuitenkin pisimmän korren ja voitti Jani Virtasta vastaan käydyn kaksinkamppailun lopulta 18 sekunnin turvin. Andrus Kuuk:n voittoaika oli 1.09,35. Toiseksi sijoittui Jani Virtanen, joka oli maalissa ajalla 1.09,53. Myös kolmannesta sijasta käytiin ankara kamppailu Teemu Yläsen ja Gerth Kiviman välillä, joka ratkesi lopulta maalikameran turvin Yläsen eduksi. Kolmanneksi sijoittunut Teemu Ylänen oli maalissa loppuajalla 1.10,44 ja Gerth Kivima neljäntenä ajalla 1.10,45. Naisten yleisessä sarjassa 38km lenkillä nopein oli Nina Glassbrenner ajalla 1.30,34, toiseksi sijoittuneen Claudia Dubov:n luisteltua ajan 1.40,54.

Kakskerran lenkin lyhyempi reitillä 16km rullaluistelukilpailussa oli kolme sarjaa: juniorit, naiset ja miehet. Junioreissa nopeinta vauhtia piti Elias Waldén taittaen matkan aikaan 55,29. Toiseksi sijoittui Ilari Jääskeläinen ajalla 57,26, ennen kolmantena maaliviivan ylittänyttä Severi Leinosta. Naisten 16km kilpasarjaan starttasi kaksi kilpailijaa, joista Maija Massinen oli nopeampi ajalla 44,35. Toiseksi sijoittui Taina Vehmanen loppuajalla 52,20. Miesten 16km kilpasarjassa kärkikaksikko taittoi matkaa yhtä kyytiä, mutta voiton vei juniori-ikäinen Iiro Jääskeläinen, jolle kirjattiin loppuajaksi 36,01. Toiseksi sijoittunut Petri Virtanen jäi voittajalle puoli minuuttia, saavuttaen loppuajan 36,34. Kolmannen sijan ja pronssia pokkasi Petri Mäki ajalla 42,26.